Υλικά:
Μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 αυγό
1/3 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
¼ φλιτζάνι παρμεζάνα
2 σκελίδες σκόρδου
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό
αλατοπίπερο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας
4 ψωμάκια για χοτ ντογκ
12 φέτες τυρί του τοστ
Εκτέλεση:
- Προθέρμανετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τον κιμά με το αυγό, τη φρυγανιά, την παρμεζάνα, το σκόρδο και το μαϊντανό. Αλατοπιπερώστε και φτιάξτε 12 κεφτεδάκια.
- Βάλτε λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίστε τους κεφτέδες, 4 λεπτά κάθε πλευρά. Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας και καλύψτε. Αφήστε τους κεφτέδες να μαγειρευτούν άλλα 8-10 λεπτά. Ανοίξτε από πάνω τα ψωμάκια για να μοιάζουν με βαρκούλες. Απλώστε 3 φέτες τυρί του τοστ και ψήστε για 5 λεπτά μέχρι να λιώσουν. Τοποθετήστε στη σειρά από 4 κεφτέδες και ρίξτε τυρί από πάνω. Βάλτε τα στο φούρνο για 6-8 λεπτά. Γαρνίρετε μα παρμεζάνα και μαϊντανό στο σερβίρισμα.