Υλικά:

Μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά

1 αυγό

1/3 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά

¼ φλιτζάνι παρμεζάνα

2 σκελίδες σκόρδου

1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό

αλατοπίπερο

1 κουταλιά ελαιόλαδο

2 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας

4 ψωμάκια για χοτ ντογκ

12 φέτες τυρί του τοστ

 

Εκτέλεση:

  1. Προθέρμανετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τον κιμά με το αυγό, τη φρυγανιά, την παρμεζάνα, το σκόρδο και το μαϊντανό. Αλατοπιπερώστε και φτιάξτε 12 κεφτεδάκια.
  2. Βάλτε λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίστε τους κεφτέδες, 4 λεπτά κάθε πλευρά. Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας και καλύψτε. Αφήστε τους κεφτέδες να μαγειρευτούν άλλα 8-10 λεπτά. Ανοίξτε από πάνω τα ψωμάκια για να μοιάζουν με βαρκούλες. Απλώστε 3 φέτες τυρί του τοστ και ψήστε για 5 λεπτά μέχρι να λιώσουν. Τοποθετήστε στη σειρά από 4 κεφτέδες και ρίξτε τυρί από πάνω. Βάλτε τα στο φούρνο για 6-8 λεπτά. Γαρνίρετε μα παρμεζάνα και μαϊντανό στο σερβίρισμα.