Όταν το παιδί αηδιάζει με τις ντομάτες, περιμένετε ότι θα φάει ντοματόσουπα; Οι γονείς συνήθως αποκλείουν κάποιες συνταγές γιατί νομίζουν λανθασμένα ότι το παιδί δεν θα τις φάει εξαιτίας ενός συστατικού που μισούν. Κι όμως, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να δελεάσετε ένα ιδιότροπο παιδί και να το καταφέρετε να φάει τις πιο υγιεινές τροφές αν τις σερβίρετε με διαφορετικούς τρόπους.

Τηγανιτό μπρόκολο. Το μαλακό μπρόκολο μπορεί να μυρίζει πολύ έντονα στο παιδί αν όμως το σοτάρετε στο τηγάνι με ελάχιστο αλάτι, δημιουργείτε μία τραγανή υφή που θυμίζει πατάτες.

Ντοματόσουπα. Τα παιδιά δεν συμπαθούν τη ζουμερή ντομάτα και τους σπόρους της. Εναλλακτικά, φτιάξτε ντοματόσουπα με λίγο αλάτι και συνοδεύστε την με κρακεράκια.

Καλαμάκι κοτόπουλο. Αν δυσκολεύεστε να το πείσετε να φάει στήθος κοτόπουλο στο φούρνο, κόψτε το σε κομμάτια και περάστε το σε καλαμάκι.

Ρεβίθια. Ας παραδεχτούμε ότι είναι ένα αρκετά βαρετό φαγητό για όλους μας. Αν όμως τα ανακατέψουμε με ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και τα ψήσουμε, τα μετατρέπουμε σε ένα τραγανό σνακ

Λευκή πίτσα. Κάποια παιδιά που είναι πολύ περίεργα με το φαγητό, λένε όχι στην πίτσα επειδή δεν τους αρέσει η σάλτσα. Εσείς λοιπόν μπορείτε να του δώσετε ζύμη με λίγο ελαιόλαδο και το αγαπημένο του τυρί.

Γιαούρτι παρφέ. Τα παιδιά δεν συμπαθούν τις σύνθετες γεύσεις αλλά δώστε του γιαούρτι με φρούτα και διάφορα δημητριακά. Θα γίνει το αγαπημένο του γλυκό.