Είναι δυνατόν να θέλει να ακούει συνέχεια την ίδια ιστορία και να μην βαριέται; Κι όμως ναι, είναι απολύτως φυσιολογικό. Τα νήπια μαθαίνουν τα πάντα μέσα από τη συνεχή επανάληψη. Και τη γλώσσα αλλά και τις ιστορίες που αγαπούν. Κάθε εμπειρία δημιουργεί σύνδεση στους νευρώνες του παιδικού εγκεφάλου και αυτός είναι ο τρόπος μέσα από τον οποίο μαθαίνει. Όσο περισσότερο τις επαναλαμβάνετε, τόσο πιο δυνατές είναι οι συνδέσεις.

Εσείς μπορεί να έχετε κουραστεί με το ίδιο παραμύθι κάθε βράδυ, αλλά αυτό είναι πολύ σημαντικό για το παιδί. Ακούει τους ήχους και τον τρόπο που τονίζεται κάθε λέξη ξεχωριστά και προβλέπει τι θα γίνει μετά στην ιστορία. Επίσης, η συνέπεια προσφέρει μία ανακούφιση. Έτσι όπως θέλει να κάθεται στην ίδια καρέκλα στον παιδικό σταθμό ή θέλει το ίδιο αρκουδάκι για παρέα, νιώθει μεγάλη ασφάλεια όταν κάνει κάθε βράδυ το ίδιο πράγμα.

Κάντε το παραμύθι πιο ενδιαφέρον για εσάς με το να αφήνετε το παιδί να συμπληρώνει κάποιες προτάσεις. Ή κάντε ερωτήσεις κατανόησης. Τέλος, μην ξεχνάτε πόσο καλό κάνει στο παιδί και πόσο πολύ το βοηθά στην ανάπτυξη των γλωσσικών του δεξιοτήτων.