Θέλετε να προστατεύσετε το παιδί σας από διάφορες μολύνσεις; Θέλετε να εξασφαλίσετε ότι το παιδί παίρνει επαρκή ποσότητα ακόρεστων λιπαρών σε καθημερινή βάση; Αν η απάντηση είναι ναι. Τότε πρέπει να εντάξετε το αβοκάντο στη διατροφή του.

  1. Το αβοκάντο παρέχει όλες τις απαραίτητες βιταμίνες. Είναι πλούσια πηγή σε βιταμίνη Α, Ε, C, K, B6. Η βιταμίνη Α ενισχύει την όραση, η Ε διατηρεί την υγεία του εγκεφάλου και βελτιώνει τη μνήμη. Η C μας χαρίζει υγιές δέρμα και γενικότερα συμβάλει στο χτίσιμο της συνολικής ανάπτυξης.
  2. Εξασφαλίζει την υγεία των οστών. Δίνει στο παιδί όλα τα ιχνοστοιχεία, όπως ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο, φώσφορο και ψευδάργυρο. Όλα αυτά βοηθούν την ανάπτυξη των οστών και ιστών.
  3. Παρέχει ακόρεστα λιπαρά. Το αβοκάντο είναι πλούσια σε ακόρεστα λιπαρά, βοηθώντας την ομαλή και αποτελεσματική εγκεφαλική λειτουργία.
  4. Προλαμβάνει τις μολύνσεις. Αμέτρητες έρευνες έχουν δείξει ότι τα αβοκάντο έχουν αντιβακτηριδιακές και αντιμικροβιακές ιδιότητες.
  5. Προάγει την πέψη με τα ιχνοστοιχεία, τα λίπη και τις βιταμίνες. Ρυθμίζουν την οξύτητα στα τείχη του στομάχου και ο χυμός του αβοκάντο είναι υψηλά αποτελεσματικός στη θεραπεία κολικών.
  6. Παρέχει αντιοξειδωτικά και μειώνει τις φλεγμονές.

Πώς διαλέγουμε το σωστό αβοκάντο; Προτείνεται να διαλέγουμε ώριμο αβοκάντο, να ξεφλουδίζουμε το εξωτερικό και να μαζεύουμε τη σάρκα ώστε να την φάει το παιδί ή να την κάνουμε χυμό για να πιει.