Προκειμένου να χάσετε κιλά πρέπει να καίτε περισσότερες θερμίδες από όσες καταναλώνετε.

Η γυμναστική μπορεί να σας βοηθήσει σε αυτό καίγοντας κάποιες παραπάνω θερμίδες.

Ωστόσο, η γυμναστική από μόνη της δεν είναι αρκετή για αποτελεσματικό αδυνάτισμα.

Αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή η άσκηση προκαλεί πείνα σε κάποιους ανθρώπους, κάνοντάς τους να τρώνε περισσότερες θερμίδες από όσες έκαψαν κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Η άσκηση αποδεδειγμένα έχει σημαντικά οφέλη στην υγεία σας. Μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης διάφορων ασθενειών, όπως οι καρδιοπάθειες, ο διαβήτης, η παχυσαρκία και η οστεοπόρωση, ενώ επίσης είναι ευεργετική για την ψυχική σας υγεία, καθώς βοηθάει στη διαχείριση του στρες και στην εκτόνωση.

Επίσης, όταν χάνετε βάρος, στόχος σας είναι να μεγιστοποιήσετε την απώλεια λίπους και παράλληλα να ελαχιστοποιήσετε την απώλεια μυϊκής μάζας.

Σε αυτό ακριβώς βοηθάει η γυμναστική: συμπεριλαμβάνοντας ένα πρόγραμμα σωματικής άσκησης συνδυαστικά με τη δίαιτά σας, μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα μυϊκής μάζας που χάνετε. Άλλωστε, αυτό είναι θετικό για το αδυνάτισμά σας, αφού οι μύες είναι μεταβολικά πιο ενεργοί από το λίπος.

Επιπλέον, η γυμναστική βελτιώνει τη στάση του σώματός σας, τη γενικότερη υγεία του και τον μεταβολισμό σας, όχι απλώς τα κιλά σας.

Ακόμη και αν δε βλέπετε απώλεια κιλών στη ζυγαριά σας, μπορεί να δείτε τα ρούχα σας να σας εφαρμόζουν διαφορετικά, αφού ναι μεν χάνετε λίπος, αλλά αυξάνετε παράλληλα τους μυς σας.

Ένας δημοφιλής τύπος άσκησης για αδυνάτισμα, είναι η αερόβια. Κάνοντας σε συχνή βάση αερόβια άσκηση, μπορείτε να αυξήσετε τον αριθμό θερμίδων που καίτε και να χάσετε σωματικό λίπος.

Τα βάρη από την άλλη, βοηθούν στη διατήρηση και το «χτίσιμο» μυών, με αποτέλεσμα να αποτρέπουν τον μεταβολισμό σας να μειωθεί όταν χάνετε λίπος.

Όσον αφορά στο αν η σωματική άσκηση οδηγεί σε αυξημένη πρόσληψη θερμίδων, οι έρευνες έχουν δείξει ότι επηρεάζει διαφορετικά τον κάθε άνθρωπο.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και αν η άσκηση δε βοηθάει από μόνη της στο αδυνάτισμα, έχει σημαντικά οφέλη για τον οργανισμό σας.