Η άσκηση για την υγεία ενός παιδιού παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, αλλά εξίσου σημαντική είναι η άσκηση και η δραστηριοποίηση του έξω. Ομαδικά παιχνίδια, κρυφτό στη γειτονία και το πάρκο κρύβουν οφέλη που βελτιώνουν όχι μόνο τη φυσική αλλά και τη ψυχική υγεία των παιδιών σας.

Τα παιδιά που περνούν περισσότερη ώρα παίζοντας έξω βελτιώνουν την όραση τους και μετρούν μικρότερες πιθανότητες εμφάνισης ή ανάπτυξης μυωπίας. Μια ομάδα ερευνητών παρατήρησε πως οι πιθανότητες των παιδιών να αναπτύξουν μυωπία έπεσαν στο 2% για κάθε επιπλέον ώρα που περνούν έξω κάθε βδομάδα.

Το παιχνίδι έξω συνδέεται και με την αλληλεπίδραση με άλλα παιδιά, άρα αναπτύσσονται οι κοινωνικές δεξιότητες των παιδιών. Μελέτες λένε πως όταν τα παιδιά βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο ενδυναμώνεται η γλώσσα τους και επικοινωνιακές τους αλληλεπιδράσεις.

Ολοένα και περισσότερα παιδιά πάσχουν από διαταραχή προσοχής. Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ελλειμματικής Προσοχής, υπολογίζεται ότι 6,4 εκατομμύρια παιδιά σε ηλικία 4 έως 17 χρόνων έχουν διαταραχή προσοχής. Μια από τις καλύτερες λύσεις είναι η επαφή των παιδιών με το φυσικό περιβάλλον. Οι υπαίθριες δραστηριότητες είναι ο σύμμαχος που αναζητάτε και θα βοηθήσει στη μείωση των συμπτωμάτων.

Οι ώρες του παιχνιδιού στην ύπαιθρο και οι δραστηριότητες που μπορεί να απασχολούν ένα παιδί εκεί, το βοηθούν να χαλαρώσει και να αποβάλλει το άγχος. Στο Πανεπιστήμιο του Κολαράντο, ερευνητές παρατήρησαν πως τα επίπεδα του άγχους των παιδιών μειώνονταν όταν έρχονταν σε επαφή με πράσινους χώρους, κάτι που τα βοηθά να απομακρύνουν την πίεση της ρουτίνας, του σχολείου και της καθημερινότητας.

Η ανεπάρκεια της βιταμίνης D απασχολεί χιλιάδες ανθρώπους, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου, ακόμη και τα μικρά παιδιά. Μπορεί να υπάρχουν αμέτρητα συμπληρώματα βιταμίνης, αλλά το φως του ήλιου είναι η καλύτερη πηγή. Αν αφήσετε τα παιδιά σας να παίξουν έξω για λίγο χωρίς αντηλιακό, τότε θα βοηθήσετε στην καλύτερη απορρόφηση της βιταμίνης από το δέρμα.