Ενθαρρύνετε το παιδί σας να παίζει;

Αν η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα είναι θετική, τότε ξέρετε πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι. Πέρα από τη διασκέδαση, μέσω του παιχνιδιού το παιδί σας αναπτύσσεται, μαθαίνει και εξασκεί τις δεξιότητές του! Επιπλέον, αν παίζετε μαζί του χτίζετε μια μοναδική σχέση.

Τα οφέλη του παιχνιδιού

Το παιχνίδι παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή των παιδιών, αφού τους επιτρέπει να διοχετεύουν κάπου την ενέργειά τους, να εκφράζουν τη δημιουργικότητά τους, να αναπτύσσουν τη φαντασία και τις δεξιότητές τους, συμβάλλοντας στη γνωστική, σωματική, κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξή τους.

Μέσω του παιχνιδιού τα παιδιά σε πολύ μικρή ηλικία συμμετέχουν και αλληλεπιδρούν με τον κόσμο γύρω τους. Καθώς τα μικρά παιδιά αγωνίζονται για ένα επιθυμητό αποτέλεσμα σε ένα παιχνίδι, ανακαλύπτουν ότι δεν είναι πάντα εύκολο να επιτύχουν τους στόχους τους. Συνειδητοποιούν ότι ίσως υπάρχει κάποιο πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί και ότι πρέπει να εξασκηθούν και να βελτιώσουν τις δεξιότητες που είναι απαραίτητες για την επίτευξη του σκοπού τους.

Μελέτες έχουν δείξει ότι το παιχνίδι με άλλα παιδιά είναι επίσης κρίσιμο για την ανάπτυξη των κοινωνικών δεξιοτήτων των παιδιών. Τα παιδιά έτσι αναπτύσσουν συνήθειες και συμπεριφορές που θα τα ακολουθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Το παιχνίδι είναι ουσιαστικά η απασχόληση των παιδιών στην οποία αφιερώνουν πολλή ενέργεια και προσπάθεια.

Παράλληλα, το παιχνίδι προωθεί τη συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών, μαθαίνοντάς τους την ευαισθητοποίηση, την αποδοχή, την ενσωμάτωση αξιών, συμπεριλαμβανομένης της ενσυναίσθησης, της εμπιστοσύνης και του σεβασμού προς τους άλλους.

Το παιχνίδι βοηθάει στην αισθητηριακή – κινητική ανάπτυξη του παιδιού με τον συντονισμό ματιού – χεριού (οπτικοκινητικός συντονισμός), την εκμάθηση χειρισμού αντικειμένων και τη γενικότερη ανάπτυξη κινητικών δεξιοτήτων.

Το παιχνίδι είναι ζωτικής σημασίας για την πλήρη ανάπτυξη του παιδιού, αφού είναι ο πιο σημαντικός τρόπος μάθησης.

Παιχνίδια που ενθαρρύνουν τα παιδιά να μιμηθούν την πραγματική ζωή

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό τα παιδιά να έχουν παιχνίδια που τα ενθαρρύνουν να χρησιμοποιούν τη φαντασία τους και να αναπτύσσουν τη δημιουργικότητα και τις κοινωνικές τους δεξιότητες. Τα παιχνίδια που ενθαρρύνουν τα παιδιά να μιμηθούν την πραγματική ζωή τα βοηθούν να μάθουν για τον κόσμο γύρω τους, προσαρμόζοντάς τον στο δικό τους επίπεδο.

H LEGO® μέσω της σειράς LEGO® DUPLO® Town, δίνει στα μικρά σας τη δυνατότητα να αναπαράγουν σενάρια της πραγματικής ζωής, πυροδοτώντας τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους.

Πυροσβεστικό Φορτηγό

 

 

Βοηθήστε το μικρό σας πυροσβέστη να βιαστεί για τη διάσωση με το Πυροσβεστικό Φορτηγό με μπλε φως και ήχο σειρήνας!

Τα μικρά παιδιά θα ενθουσιαστούν με το να βοηθήσουν τον γενναίο πυροσβέστη να ανέβει στη σκάλα για να σώσει τη γάτα στο δέντρο.

Το σετ περιλαμβάνει 2 φιγούρες LEGO® DUPLO®: έναν πυροσβέστη και ένα παιδί, καθώς και μια φιγούρα γάτας.

Επίσης, διαθέτει ένα πυροσβεστικό όχημα με φως που αναβοσβήνει και σειρήνα, σκάλα και ένα δέντρο.

Αστυνομικό τμήμα

Βοηθήστε τον μικρό σας αστυνομικό να επιβιβαστεί στο αστυνομικό αυτοκίνητο με φώτα που αναβοσβήνουν και ήχο σειρήνας για να πιάσει τον απατεώνα με το ντόνατς του αστυνομικού!

Περιλαμβάνει 3 στοιχεία LEGO® DUPLO®: 2 αστυνομικούς και έναν απατεώνα.

Επίσης, διαθέτει ένα εύκολο στην κατασκευή αστυνομικό τμήμα με πόρτα που ανοίγει και ένα αστυνομικό αυτοκίνητο με φώτα και ήχο σειρήνας.

Τα στοιχεία αξεσουάρ περιλαμβάνουν μια κούπα, τουβλάκια διακοσμημένα ως ντόνατς και μια κάμερα ασφαλείας.

Βοηθήστε το παιδί σας να αποκτήσει βασικές δεξιότητες κατασκευής με αυτά τα εύκολα στο χτίσιμο μοντέλα.

Αυτά τα δύο σετ LEGO® DUPLO® Town αποτελούν ιδανικό δώρο για παιδιά προσχολικής ηλικίας, 2 ετών και άνω και είναι ειδικά σχεδιασμένα για να είναι διασκεδαστικά και εύκολα για μικρά χεράκια.

 

 

Μπορείτε να δείτε όλες τις λεπτομέρειες της σειράς LEGO® DUPLO® εδώ.