Οι υψηλές θερμοκρασίες πιθανότατα θα σας οδηγήσουν στην παραλία. Είτε θέλετε να δείξετε το νέο σας μαγιό είτε απλώς να χαλαρώσετε δίπλα στο κύμα, σίγουρα δε θέλετε να νιώθετε φουσκωμένη, κάτι το οποίο συμβαίνει μετά το γεύμα σας.

Υπάρχουν κάποιες τροφές που καλό θα είναι να αποφύγετε πριν την εμφάνισή σας στην παραλία, ώστε να διώξετε το ανεπιθύμητο φούσκωμα.

  • Ανθρακούχα αναψυκτικά

Τα ανθρακούχα ποτά μπορούν να προκαλέσουν διόγκωση του στομαχιού και αέρια. Αντί να επιλέξετε μια σόδα, προτιμήστε πράσινο τσάι με τζίντζερ. Το τζίντζερ, χάρη στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του, μπορεί να σας ξεφουσκώσει.

  • Αλάτι 

Περιορίστε το αλάτι και την πρόσληψη νατρίου. Όταν τρώτε τροφές πλούσιες σε νάτριο, ο οργανισμός σας συγκρατεί περισσότερο νερό, κάτι το οποίο οδηγεί σε φούσκωμα. Τρόφιμα όπως η μπανάνα, το αβοκάντο, το μάνγκο και η παπάγια μπορούν να βοηθήσουν επειδή είναι πλούσια σε κάλιο. Το κάλιο δρα ως φυσικό διουρητικό, συμβάλλοντας στην αποβολή νατρίου.

  • Σταυρανθή λαχανικά

Τα φρέσκα λαχανικά αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι μιας υγιεινής διατροφής, αν όμως θέλετε να αποφύγετε το πρήξιμο, καλό θα είναι να τα αποφύγετε τα σταυρανθή λαχανικά, όπως το μπρόκολο, το κουνουπίδι, τη λαχανίδα και τα λαχανάκια Βρυξελλών, καθώς περιέχουν ραφινόζη, ένα σάκχαρο που δύσκολα διασπάται από το σώμα. Επίσης, είναι πλούσια σε σελλουλόζη, έναν δύσπεπτο τύπο φυτικών ινών, ειδικά όταν καταναλώνονται ωμά.

  • Όσπρια

Είναι μία από τις πιο θρεπτικές κατηγορίες τροφών, όμως τείνουν να προκαλούν αέρια και φούσκωμα. Πριν την εμφάνισή σας με μαγιό ίσως θελήσετε να τα αποφύγετε.

  • Τσίχλα

Η τσίχλα σάς αναγκάζει να εισπνεύσετε υπερβολικές ποσότητες αέρα, προκαλώντας πρήξιμο στο στομάχι σας.

  • Αλκοόλ

Όταν πίνετε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, προκαλείτε αφυδάτωση στον οργανισμό σας, κάτι το οποίο έχει ως αποτέλεσμα το σώμα σας να συγκρατεί υγρά.

  • Γαλακτοκομικά προϊόντα

Η λακτόζη είναι το σάκχαρο που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα και πέπτεται με δυσκολία από τον οργανισμό, ακόμη και αν δεν έχετε δυσανεξία στη λακτόζη. Γι΄ αυτό είναι καλύτερο να μείνετε μακριά από το γιαούρτι, το γάλα και το τυρί, αν θέλετε επίπεδο στομάχι.

 

Σε κάθε περίπτωση, η επίσκεψη στην παραλία πρέπει να είναι κάτι που σας γεμίζει χαρά και ενθουσιασμό και όχι άγχος για το πώς δείχνει το σώμα σας. Φροντίστε, λοιπόν, να απολαύσετε στο έπακρο αυτές τις στιγμές και στην περίπτωση που θέλετε ένα πιο ανάλαφρο στομάχι, ακολουθήστε τις παραπάνω συμβουλές.