Όλα τα πιτσιρίκια αγαπούν τις λιχουδιές, ιδιαίτερα όταν είναι σοκολατένιες. Όταν, όμως, ο χρόνος καλά – καλά δεν είναι αρκετός για την παρασκευή των κυρίως γευμάτων, τα γλυκά μετατρέπονται σε πολυτέλεια. Ευτυχώς, η λύση μπορεί να βρεθεί εύκολα στο ντουλάπι σας!

Τα σπιτικά Choco muffins της σειράς Easy Bake:

 

* Έχουν πλούσια, σοκολατένια γεύση που δεν θα αφήσει ασυγκίνητο ούτε το πιο «δύσκολο» παιδί.

* Είναι ιδανικό σνακ για τις γεμάτες μέρες τους στο σχολείο και τις απογευματινές δραστηριότητες, καθώς αποθηκεύονται και μεταφέρονται εύκολα.

* Ετοιμάζονται σε τρία βήματα και με την προσθήκη ελάχιστων υλικών που βρίσκονται ήδη στο ντουλάπι σας.

* Χρειάζονται λιγότερα από τριάντα λεπτά από τη στιγμή που θα ανοίξετε τη συσκευασία του μείγματος μέχρι να τα βγάλετε έτοιμα και αφράτα από τον φούρνο.

* Περιέχουν φρέσκες μπανάνες, οι οποίες όπως είναι γνωστό είναι πλούσιες σε βιταμίνες, κάλιο και πολύτιμα μέταλλα.

* Μία συσκευασία αρκεί για να φτιάξετε 12 muffins. Έτσι, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και ως σπιτικά κεράσματα για τη γιορτή ή τα γενέθλια του παιδιού!

 

Πώς θα τα φτιάξετε

Σε ένα μπολ ανακατέψτε με μια κουτάλα το μείγμα για muffins, το νερό, το σπορέλαιο, το αυγό, τις πολτοποιημένες μπανάνες, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βάλτε φορμάκια στις θήκες για τα muffins και γεμίστε τα περίπου κατά 2/3. Αν θέλετε προσθέστε στην κορυφή τους από μία φετούλα μπανάνας.
Ψήστε για περίπου 17 λεπτά σε φούρνο που θα έχετε προθερμάνει στους 190 oC.
Τώρα το μόνο που μένει για να τα απολαύσετε, είναι να κάνετε υπομονή μέχρι να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου!

Δείτε εδώ όλες τις απολαυστικές συνταγές του αφιερώματος «Bake To School». Αυτή τη σχολική χρονιά είναι όλες στο πρόγραμμα!