Υπάρχει κάτι που να αγαπούν περισσότερο τα παιδιά από ένα σπιτικό γλυκάκι από τα χεράκια της μαμάς; Όσο και να απολαμβάνουν τις έτοιμες επιλογές, τα μικρά μας έχουν ανάγκη από τέτοιου είδους έμπρακτες αποδείξεις της φροντίδας μας.

Όμως η έλλειψη χρόνου και η κούραση της ημέρας δεν μας επιτρέπουν να γινόμαστε όσο δημιουργικές θα θέλαμε. Ευτυχώς για εμάς, τα Muffins με φρούτα του δάσους της Easy Bake απαιτούν λιγότερη από μισή ώρα και ελάχιστα υλικά για να καταπλήξουν τα παιδιά μας με την υπέροχη γεύση τους.

 

Τα Muffins με φρούτα του δάσους των Easy Bake:

* Είναι χρωματιστά, αφράτα και, φυσικά πεντανόστιμα.

* Μεταφέρονται εύκολα και μπορούν να καταναλωθούν από το παιδί όπου και αν βρίσκεται χωρίς να μετατρέψουν τα ρούχα του σε… αφηρημένη τέχνη.

* Περιέχουν φρούτα του δάσους, μια υπερ-τροφή γεμάτη αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και μέταλλα, που θα γεμίσει το μικρό σας με υγεία και ενέργεια.

* Το μείγμα της Easy Bake αντιστοιχεί σε 12 λαχταριστά muffins, ώστε κανένα μέλος της οικογένειάς σας να μην μείνει παραπονεμένο!

* Αν μεγαλώνετε έναν απαιτητικό γευσιγνώστη, μπορείτε να πειραματιστείτε με την παρουσίαση του συγκεκριμένου σνακ, κάνοντάς το τόσο δελεαστικό ώστε να μην μπορεί να του αντισταθεί. Επιλέξτε χαρτάκια περιτυλίγματος με έντονα σχέδια και χρώματα (ή ακόμη και με τους αγαπημένους ήρωες του παιδιού) και ζητήστε του να σας βοηθήσει δένοντας γύρω τους γυαλιστερές κορδέλες.

Πώς θα τα φτιάξετε

Σε ένα μπολ ανακατέψτε το μείγμα για muffins, το νερό, το σπορέλαιο και το αυγό μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέστε τα φρούτα του δάσους και ενσωματώστε τα στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
Βάλτε τα φορμάκια στις θήκες για muffins και γεμίστε τα κατά τα 2/3 με το μείγμα.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190oC για περίπου 17 λεπτά.
Αφήστε τα να κρυώσουν. Είναι έτοιμα προς κατανάλωση όταν είναι χλιαρά ή σε θερμοκρασία δωματίου!

 

Δείτε εδώ όλες τις απολαυστικές συνταγές του αφιερώματος «Bake To School». Αυτή τη σχολική χρονιά είναι όλες στο πρόγραμμα!