Η γαλλική κουζίνα πάντα θα έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας, ειδικά όταν πρόκειται για τις ζύμες της. Και αν ορισμένα ιδιαίτερα πιάτα της δεν πείθουν τους ιδιότροπους παιδικούς ουρανίσκους, κανένα πιτσιρίκι δεν μπορεί να αντισταθεί στη νοστιμιά και την υπέροχη υφή μιας λαχταριστής κρέπας.

Το καλύτερο; Με το μείγμα για κρέπες Easy Bake, αυτή η αγαπημένη συνταγή γίνεται πιο εύκολη από ποτέ! Μέσα σε μόλις 15 λεπτά οι κρέπες σας θα είναι έτοιμες για να γεμίσουν με φρέσκα, υγιεινά υλικά και να κάνουν το μικρό σας να πει… «Je t’aime».

Οι κρέπες Easy Bake με ψιλοκομμένο μήλο και μέλι:

* Είναι γευστικές και αφράτες, σαν να τις ετοίμασε Γάλλος σεφ.

* Οι έτοιμες κρέπες για μια ολόκληρη οικογένεια συχνά είναι πολυτέλεια. Το μείγμα για κρέπες Easy Bake αρκεί για να ετοιμάσετε 18 πεντανόστιμες κρέπες!

* Το μήλο, εκτός από τις βιταμίνες, ενισχύει τον οργανισμό του παιδιού με ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο και σίδηρο, ενώ το μέλι περιέχει πάνω από 180 διαφορετικές ουσίες που είναι πολύτιμες για το ανθρώπινο σώμα. Και, αυτή τη φορά, το παιδί θα τα καταναλώσει πιο πρόθυμα από ποτέ.

* Το μείγμα για κρέπες Easy Bake μπορεί να διατηρηθεί από την προηγούμενη μέρα στο ψυγείο, καλυμμένο με σελοφάν. Έτσι, μπορείτε να εξασφαλίσετε δύο ημέρες απολαυστικών σνακ για όλη την οικογένεια μέσα σε ελάχιστο χρόνο.

* Ο ίδιος χυλός μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για αλμυρές συνταγές, ακόμη και για κυρίως γεύματα! Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να πειραματιστείτε όσο θέλετε με κάθε υλικό που θα βάλετε στο μυαλό σας.

 

Πώς θα τις φτιάξετε

Σε ένα μπολ, αναμείξτε το έτοιμο μείγμα για κρέπες με το νερό μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός.
Αφήστε το να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
Βάλτε το τηγάνι στη φωτιά και, όταν κάψει αρκετά, ρίξτε λίγο βούτυρο και απλώστε το ομοιόμορφα.
Ρίξτε ένα φλιτζανάκι του καφέ (περίπου 40 γρ.) από τον χυλό στο τηγάνι και κουνήστε το απαλά να πάει παντού.
Όταν ροδίσει από τη μία πλευρά, χρησιμοποιήστε μία σπάτουλα για να γυρίσετε την κρέπα.

 

Δείτε εδώ όλες τις απολαυστικές συνταγές του αφιερώματος «Bake To School». Αυτή τη σχολική χρονιά είναι όλες στο πρόγραμμα!