Τραγανές, νόστιμες, γεμάτες ενέργεια: Οι μπάρες δημητριακών είναι μια από τις καλύτερες επιλογές ως σνακ των παιδιών για το σχολείο. Αλλά και εκείνα συνήθως τις λατρεύουν, χάρη στην υφή τους και τα νόστιμα υλικά που περιέχουν.

Αν θέλετε να φτιάξετε τις δικές σας χειροποίητες μπάρες αλλά σας φαίνεται «βουνό», το μείγμα για μπάρες δημητριακών της σειράς Easy Bake είναι ακριβώς αυτό που ψάχνετε.

Οι σπιτικές μπάρες δημητριακών των Easy Bake:

* Είναι έτοιμες μέσα σε ελάχιστα λεπτά από τη στιγμή που θα ανοίξετε τη συσκευασία του μείγματος, επομένως μπορείτε να τις ετοιμάσετε ανά πάσα στιγμή.

* Μία συσκευασία αρκεί για 18 σπιτικές μπάρες, τις οποίες μπορείτε να αποθηκεύσετε κατάλληλα ώστε να σας «λύνουν τα χέρια» κάθε φορά που δεν ξέρετε τι να βάλετε στο lunch box του παιδιού.

* Δεν χρειάζεστε κανένα άλλο υλικό. Το μείγμα περιλαμβάνει δημητριακά, αποξηραμένα φρούτα και λαχταριστή σοκολάτα, δηλαδή ό,τι χρειάζεται για να είναι ακαταμάχητο σε μικρούς και μεγάλους.

* Είστε σε θέση να γνωρίζετε ακριβώς πόσο φρέσκες είναι, όπως και τις συνθήκες στις οποίες φυλάσσονται.

* Μπορείτε να εμπλέξετε το παιδί στη διακόσμησή τους, χρησιμοποιώντας χρωματιστά χαρτιά περιτυλίγματος και σπάγκο. Θα νιώσει ότι εμπλέκεται στη διαδικασία και αυτό θα του αρέσει πολύ!

 

 

Πώς θα τα φτιάξετε

Στρώστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί με διάσταση βάσης 27×21 εκατοστά.
Απλώστε ομοιόμορφα το μείγμα στο ταψί και συμπιέστε με το χέρι σας τα σημεία που ενδεχομένως «φουσκώνουν» περισσότερο από τα υπόλοιπα.
Έπειτα, πιέστε πολύ καλά το μείγμα με την παλάμη του χεριού σας ή με μια σπάτουλα μέχρι να μην υπάρχουν κενά.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC, στη λειτουργία του αέρα, για περίπου 8-10 λεπτά.
Κόψτε τις μπάρες όσο είναι ακόμη ζεστές σε 18 τεμάχια.
Αφήστε τις να κρυώσουν και διακοσμήστε τις ώστε να δημιουργήσετε το πιο φωτογενές παιδικό σνακ!

 

Δείτε εδώ όλες τις απολαυστικές συνταγές του αφιερώματος «Bake To School». Αυτή τη σχολική χρονιά είναι όλες στο πρόγραμμα!