Κάποια από τα προϊόντα ντεμακιγιάζ, είναι τόσο ισχυρά που αφήνουν την επιδερμίδα μας υπερβολικά ξηρή. Και όπως ίσως ξέρετε, όσο πιο πολύ αφυδατώνουμε την επιδερμίδα μας τόσο την «προκαλούμε» να παράγει σμήγμα για να διορθώσει το πρόβλημα, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται επιπλέον σπυράκια και λιπαρότητα.

Ένας καλός τρόπος να είμαστε σίγουρες ότι το δέρμα μας δέχεται την περιποίηση που του αξίζει, είναι φτιάχνοντας τα δικά μας προϊόντα. Η παρακάτω σπιτική «συνταγή» για μαντιλάκια ντεμακιγιάζ, δεν είναι μόνο πανεύκολη, αλλά σας γλιτώνει και από πολλά έξοδα. Θέλετε επιπλέον κίνητρο; Τα σπιτικά μαντιλάκια σας, καθώς δεν περιλαμβάνουν τμήματα πλαστικού όπως συμβαίνει με πολλά που βρίσκουμε διαθέσιμα στο εμπόριο, είναι βιοδιασπώμενα και άρα φιλικά προς το περιβάλλον!

Υλικά

36 χαρτοπετσέτες

2 κούπες χλιαρό νερό

2 κ.σ. ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας

2 σταγόνες αιθέριο έλαιο τεϊόδενδρου

Οδηγίες

  • Τοποθετήστε τις χαρτοπετσέτες σε ένα πλαστικό δοχείο που να κλείνει αεροστεγώς.
  • Αναμείξτε τα υλικά και περιχύστε τις χαρτοπετσέτες. Κουνήστε το δοχείο ελαφρά ώστε το μείγμα να πάει παντού.
  • Σκουπίστε απαλά το πρόσωπό σας με το μαντιλάκι. Κρατήστε το για λίγη ώρα απαλά επάνω στα κλειστά μάτια σας ώστε να μαλακώσετε τη μάσκαρα και να διευκολύνετε την αφαίρεσή σας. Επαναλάβετε με ένα δεύτερο για να βεβαιωθείτε ότι το πρόσωπό σας είναι απολύτως καθαρό.

 

*Σε περίπτωση που προτιμήσετε το λάδι καρύδας, θα χρειαστεί πρώτα να το λιώσετε και να το ανακατέψετε πολύ καλά με το νερό.