Αν πλέον αρκεί να κάνετε λίγη υπομονή μέχρι ο υπέρηχος να δείξει το φύλο του μωρού σας, οι παππούδες μας έπρεπε να περιμένουν μέχρι τον τοκετό για να μάθουν αν απέκτησαν κοριτσάκι ή αγοράκι! Αντί να κάθονται με σταυρωμένα χέρια, είχαν εφεύρει διάφορες… αλάθητες μεθόδους πρόβλεψης του φύλου. Αν και, φυσικά, δεν είναι αποτελεσματικές, πολλές εξ αυτών είναι αρκετά αστείες. Έτσι, αν δεν μπορείτε να περιμένετε μέχρι το υπερηχογράφημα να δείξει την αλήθεια – ή αν απλώς βαριέστε – μπορείτε να περάσετε μερικά διασκεδαστικά λεπτά δοκιμάζοντάς τες!

Η θέση της κοιλιάς

Υποτίθεται πως αν η κοιλίτσα σας είναι ψηλά, πρόκειται να αποκτήσετε κοριτσάκι, ενώ αν είναι χαμηλά, αγοράκι.

Η κατάσταση του δέρματός σας

«Κορίτσι θα κάνεις, σου έχει κλέψει την ομορφιά», έλεγαν παλιά στις εγκύους που παρουσίαζαν ακμή ή θαμπό δέρμα. Αντιθέτως, αν το δέρμα σας λάμπει οι δοξασίες λένε πως πρέπει να περιμένετε αγοράκι!

Η θερμοκρασία σας

Κρυώνετε συνεχώς; Σύμφωνα με τον… θρύλο, αυτό σημαίνει πως πρέπει να προμηθευτείτε γαλάζια μπογιά για το βρεφικό δωμάτιο. Αντίθετα, οι εξάψεις υποτίθεται πως προκύπτουν επειδή εγκυμονείτε κοριτσάκι!

Τι τραβάει η όρεξή σας;

Οι λιγούρες είναι συνηθισμένο σύμπτωμα για τις περισσότερες εγκύους, ιδιαίτερα κατά το δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Αν συνήθως λαχταράτε γλυκά, ο… σοφός λαός υποστηρίζει ότι περιμένετε κορίτσι, ενώ τα αλμυρά θα παρέπεμπαν σε αγοράκι.

Η ένταση της πρωινής ναυτίας

Σχεδόν όλες οι έγκυοι υποφέρουν από το συγκεκριμένο σύμπτωμα – για την ακρίβεια, έως και το 85%! Όμως οι λαϊκές δοξασίες υποστηρίζουν ότι αν παραείναι έντονο, μάλλον θα αποκτήσετε κόρη, ενώ αν σχεδόν δεν το αισθάνεστε πρέπει να περιμένετε γιο.

Το πρήξιμο των ποδιών

Αν έχετε κάνει όλες σας τις εξετάσεις, έχετε μιλήσει με τον γιατρό σας και παρόλα αυτά τα πόδια σας πρήζονται περισσότερο από το συνηθισμένο, το μωράκι σας υποτίθεται πως θα είναι γένους αρσενικού!

Αισθάνεστε άγαρμπη;

Παλιότερα υποστηριζόταν πως όταν η έγκυος κινούνταν κάπως πιο… ατσούμπαλα από τον μέσο όρο, επρόκειτο να φέρει στον κόσμο αγοράκι. Τα κοριτσάκια, παρά το γεγονός ότι «έκλεβαν» την ομορφιά της μαμάς, θεωρούνταν ότι την άφηναν ταυτόχρονα και πιο κομψή στις κινήσεις της. Επομένως, ουδέν κακό αμιγές καλού!

Πόσους παλμούς έχει το έμβρυο;

Ίσως η πιο επιστημονικοφανής μέθοδος της λίστας μας. Αυτή η θεωρία υποστηρίζει ότι όταν οι παλμοί του μωρού ξεπερνούν τους 140 το λεπτό, θα πρέπει να αρχίσετε να αγοράζετε φορεματάκια. Για να τη δοκιμάσετε θα χρειαστείτε τη βοήθεια του γυναικολόγου σας!

Αιχμηρά αντικείμενα

Πρόκειται για τον σταρ της κομπογιαννίτικης πρόβλεψης του φύλου. Πολύ καιρό πριν την εμφάνιση του υπέρηχου, πάντα κάποιος – ή μάλλον κάποια – θα βρισκόταν που θα ζητούσε από την έγκυο να διαλέξει ένα ανάμεσα σε δύο μαξιλάρια για να καθίσει. Κάτω από το ένα βρισκόταν κρυμμένο ένα μαχαίρι, ενώ κάτω από το άλλο ένα ψαλίδι – το πρώτο «σήμαινε» πως το παιδάκι θα ήταν αγόρι και το δεύτερο πως θα ήταν κορίτσι! Σε περίπτωση που αποφασίσετε να πειραματιστείτε με τη συγκεκριμένη μέθοδο, να είστε πολύ προσεκτική για να μην τραυματιστείτε!