Η αερόβια άσκηση είναι ένας σημαντικός σύμμαχός σας αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος. Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, αερόβια άσκηση ονομάζεται κάθε άσκηση κατά τη οποία κινούνται ρυθμικά και επαναλαμβανόμενα μεγάλες μυϊκές ομάδες του σώματος, με συνέπεια τη γρηγορότερη καύση θερμίδων. H αερόβια άσκηση περιλαμβάνει κάθε δραστηριότητα που αυξάνει την πρόσληψη οξυγόνου και τους κτύπους της καρδιάς.

Η βελτίωση που παρατηρείται συνήθως μετά από αερόβια προπόνηση 2-3 μηνών είναι της τάξεως του 15% περίπου. H αερόβια άσκηση μπορεί να αυξήσει την αντοχή σας και να σας βοηθήσει να μειώσετε το ποσοστό λίπους στο σώμα, αρκεί να τη συνδυάζετε με την κατάλληλη διατροφή.

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε μια 10λεπτη αερόβια προπόνηση που μπορείτε να εκτελέσετε από την άνεση του σπιτιού σας, ακόμη και αν είστε αρχάρια.

Μην πιέζετε υπερβολικά τον εαυτό σας κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Η πρόοδος θα έρθει σταδιακά, μέσα από την επανάληψη του προγράμματος. Δώστε, λοιπόν, στο σώμα σας τον χρόνο να προσαρμοστεί.