Η καθημερινή εφαρμογή αντηλιακής κρέμας, ο επαρκής ύπνος και μια διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, είναι βασικές προϋποθέσεις για ένα νεανικό και υγιές δέρμα.

Ωστόσο, μπορείτε να αναδείξετε τη λάμψη της επιδερμίδας και να αφαιρέσετε χρόνια από την εμφάνισή σας, με τη βοήθεια του μακιγιάζ.

Ας δούμε, λοιπόν, τι πρέπει να προσέξετε.

1. Μην το παρακάνετε με την κάλυψη

 

Παρά το γεγονός ότι πολλές γυναίκες πιστεύουν ακριβώς το αντίθετο, στην πραγματικότητα το βαρύ μακιγιάζ που καλύπτει όλο το δέρμα σάς κάνει αυτόματα να δείχνετε μεγαλύτερη. Αν έχετε μαύρους κύκλους ή ατέλειες, εφαρμόστε τοπικά κονσίλερ, αλλά μην το παρακάνετε. Όταν το δέρμα σας είναι καλά ενυδατωμένο, δείχνει με διαφορά πιο φρέσκο χωρίς να καλύπτεται εμφανώς από makeup. Φυσικά αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να φοράτε foundation, απλά να προτιμήσετε ένα με πιο ελαφριά σύνθεση.

2. Ανοίξτε τα μάτια σας

 

Πρόκειται για μία κυριολεκτική και όχι μεταφορική συμβουλή. Για να κάνετε τα μάτια σας να δείχνουν μεγαλύτερα -και κατ΄ επέκταση νεότερα- θα χρειαστείτε ένα ψαλίδι βλεφαρίδων και μια μάσκαρα. Για ακόμη πιο έντονο αποτέλεσμα, μπορείτε να ζεστάνετε το ψαλίδι βλεφαρίδων με το πιστολάκι και να επιλέξετε την πιο μαύρη μάσκαρα που υπάρχει, ώστε να κάνει αντίθεση με το λευκό του ματιού.

3. Μην ξεχνάτε τα φρύδια σας

 

Τα καλοσχηματισμένα, πυκνά φρύδια αφαιρούν αυτόματα χρόνια από το πρόσωπό σας. Για μεγαλύτερη ευκαιρία μπορείτε να επιλέξετε ένα μολύβι φρυδιών στο χρώμα των φυσικών σας φρυδιών.

4. Βάψτε τα ροζ

 

Τίποτα δε σηματοδοτεί περισσότερο ένα υγιές δέρμα από τα ροζ μαγουλάκια. Ενώ τα nude κραγιόν και τα ματ μπρόνζερ δείχνουν άτονα στο θαμπό δέρμα, οι κρεμώδεις ροζ αποχρώσεις κολακεύουν και φωτίζουν κάθε τόνο επιδερμίδας. Προμηθευτείτε, λοιπόν, ένα κρεμώδες ροζ κραγιόν και εφαρμόστε το τόσο στα χείλη σας όσο και στα μήλα του προσώπου σας.

5. Ανόρθωση χείλους σε 1′

 

Καθώς μεγαλώνουμε, τα χείλη μας τείνουν να χάνουν τον όγκο τους και το σχήμα τους. Αυτός είναι άλλωστε ένας από τους λόγους που το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ έχει γίνει τόσο δημοφιλές. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να ανορθώσετε και να «γεμίσετε» τα χείλη σας μέσα σε 1′ λεπτό χρησιμοποιώντας ένα μολύβι χειλιών. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να σχεδιάσετε το περίγραμμα των χειλιών σας, φροντίζοντας να δώσετε μια μικρή ανοδική τάση στο άνω χείλος. Τόσο εύκολο!