Πολλές από εμάς δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφιερώσουμε ατελείωτο χρόνο στην προετοιμασία μας για το ρεβεγιόν ή για μια εορταστική έξοδο, αφού οι επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις καθιστούν τον ελεύθερο χρόνο… δυσεύρετο. Αν ανήκετε κι εσείς σε αυτήν την κατηγορία, δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεστε. Ακολουθήστε τα παρακάτω tips για να ετοιμαστείτε γρήγορα και να κλέψετε τις εντυπώσεις με την εμφάνισή σας!

Μία ημέρα πριν: περιποιηθείτε το δέρμα και τα μαλλιά σας

 

Το αργότερο 24 ώρες πριν από το μεγάλο γεγονός, ξεκλέψτε χρόνο για την περιποίησή σας. Το πρώτο βήμα σας πρέπει να είναι η απολέπιση, η οποία θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα που κάνουν την επιδερμίδα σας θαμπή. Προτιμήστε μια απολεπιστική κρέμα προσώπου με μικρούς κόκκους, που δεν ερεθίζουν το δέρμα.

Στην περίπτωση που δεν έχετε απολεπιστική κρέμα, μπορείτε εύκολα να φτιάξετε μία μόνη σας. Θα χρειαστείτε 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι, 1 κουταλιά της σούπας βρώμη και 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι. Αναμείξτε τα υλικά σε ένα μπολ και απλώστε το μείγμα στο πρόσωπό σας με κυκλικές κινήσεις. Αφήστε το για 10-15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με νερό.

Μετά τον καθαρισμό προσώπου εφαρμόστε την ενυδατική κρέμα σας.

Συνέχεια έχει η περιποίηση των μαλλιών σας. Αν δε θέλετε να εμφανιστείτε στο ρεβεγιόν με ξηρά και άτονα μαλλιά, θα πρέπει να εφαρμόσετε μια μάσκα βαθιάς ενυδάτωσης. Μόλις απλώσετε τη μάσκα, τυλίξτε τα μαλλιά σας με μια ζεστή πετσέτα. Η θερμότητα θα ανοίξει τα λέπια της τρίχας και θα απορροφηθεί καλύτερα το προϊόν.

Προετοιμάστε την εμφάνισή σας επιλέγοντας τι θα φορέσετε τη γιορτινή βραδιά.

Μία ώρα πριν: Γρήγορα στο ντους

 

Κάντε ένα χαλαρωτικό χλιαρό ντους, ξυριστείτε και απλώστε κρέμα σώματος. Αν δεν έχετε προλάβει να κάνετε μανικιούρ, απλώστε λίγη κρέμα στα χέρια σας κάνοντας μασάζ σε νύχια και πετσάκια. Αν το μανικιούρ σας έχει φθαρεί, διορθώστε τις μικροατέλειες.

Μισή ώρα πριν: Μαλλιά & μακιγιάζ

 

Έχοντας λούσει τα μαλλιά σας μία ημέρα πριν, έχετε βοηθήσει σημαντικά τον εαυτό σας, αφού έτσι και γλιτώνετε χρόνο και τα μαλλιά σας θα σταθούν καλύτερα ό,τι χτένισμα κι αν κάνετε. (Στην περίπτωση που έχετε λιπαρές ρίζες ψεκάστε τους λίγο dry shampoo.) Δοκιμάστε ένα εντυπωσιακό χτένισμα που δε συνηθίζετε να κάνετε. Σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα έναν κομψό σινιόν κότσο, ο οποίος γίνεται μέσα σε 5’ και πάντα κλέβει τις εντυπώσεις. Αν δεν έχετε ειδικό μπομπάρι, χρησιμοποιήστε μια κάλτσα. Θα προσθέσει στον κότσο σας τον όγκο που χρειάζεται!

Όσον αφορά το μακιγιάζ, μην πειραματιστείτε τελευταία στιγμή, γιατί το αποτέλεσμα μπορεί να μη σας ικανοποιεί και να χάσετε χρόνο.

Απλά κάντε το μακιγιάζ σας με μεγαλύτερη φροντίδα από ό,τι συνήθως και εφαρμόστε τρικ που θα σας κάνουν να λάμψετε:

  • Απλώστε μέικ απ ή μία bb κρέμα που εφαρμόζεται ευκολότερα, έτσι ώστε να χαρίσετε ομοιομορφία στο πρόσωπό σας.
  • Απλώστε κονσίλερ στην περιοχή κάτω από τα μάτια.
  • Τονίστε ελαφρώς τα φρύδια σας με ένα μολύβι φρυδιών.
  • Εφαρμόστε στο καπάκι των ματιών σας μία λαμπερή σκιά σε μεταλλιζέ απόχρωση και περάστε τις βλεφαρίδες σας αρκετές στρώσεις μαύρη μάσκαρα.
  • Απλώστε ρουζ στα ζυγωματικά και τα μήλα σας και χαρίστε λάμψη στο πρόσωπό σας εφαρμόζοντας highlighter στα ζυγωματικά, το κόκαλο της μύτης και το μέτωπο. Αν δεν έχετε highlighter, χρησιμοποιήστε μια λευκή ή μπεζ σκιά, θα πετύχετε εξίσου καλό αποτέλεσμα.
  • Τέλος, σχεδιάστε με ένα μολύβι χειλιών το περίγραμμα των χειλιών σας και εφαρμόστε το αγαπημένο σας κραγιόν.

 

Το μόνο που λείπει για να συμπληρωθεί η όμορφη, λαμπερή εικόνα σας είναι ένα φωτεινό χαμόγελο και η καλή σας διάθεση για να περάσετε μια υπέροχη βραδιά!