Ο ερχομός ενός νέου μέλους στην οικογένειά σας πρόκειται για την ομορφότερη περίοδο της ζωής σας, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν είναι κουραστική. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, υπάρχουν συγκεκριμένα αντικείμενα που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει μια νέα μαμά προκειμένου να απολαύσει μερικές στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης, γιατί μια καλή μαμά είναι μόνο η χαρούμενη μαμά.

Τσάι

Μια ζεστή κούπα τσάι μπορεί να σας ηρεμήσει και να σας κάνετε να χαλαρώσετε από το άγχος των νέων και πολλών ευθυνών, ειδικά μετά από μια κουραστική ημέρα. Το χαμομήλι είναι ο σύμμαχός σας όταν θέλετε να αποβάλλετε το άγχος ή την νευρικότητα, ακόμη και την αϋπνία. Μπορείτε να δοκιμάσετε επίσης, το τσάι λεβάντα, το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει πολύ όταν έχετε έναν έντονο πονοκέφαλο ή πόνο στην κοιλιά.

Κεριά

Ένα αρωματικό κερί μπορεί να «απορροφήσει» την αρνητική ενέργεια μιας κουραστικής ημέρας ενώ το φως του δεν μπορεί παρά να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε όπως και να απολαύσετε έναν ποιοτικότερο ύπνο. Επιπλέον, η όσφρηση είναι μία από τις ισχυρότερες αισθήσεις μας, οπότε το άρωμα που θα επιλέξτε θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο.

Μαύρη σοκολάτα

Η σοκολάτα έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι μπορεί να βελτιώσει την διάθεσή σας και να σας κάνει να αισθανθείτε καλύτερα ακόμα και μετά από μία δύσκολη μέρα. Στόχος δεν είναι να «φάτε» τα συναισθήματά σας αλλά να φροντίσετε τον εαυτό σας, γιατί το χρειάζεστε. Η μαύρη σοκολάτα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες, σίδηρο και μαγνήσιο.

Μάσκα προσώπου

Εάν μπορείτε να αφιερώσετε 15 λεπτά στον εαυτό σας πριν ξαπλώσετε, αφιερώστε τα στην περιποίηση του προσώπου σας και συγκεκριμένα δοκιμάστε να κάνετε μια χαλαρωτική μάσκα. Όχι μόνο θα αισθανθείτε καλά, γιατί κάνετε κάτι που αφορά μόνο την δική σας ευχαρίστηση και χαλάρωση αλλά θα βοηθήσετε και φυσικά το δέρμα σας, την επιδερμίδα όπως και τους κύκλους που σχηματίζονται κάτω από τα μάτια.

Επιθέματα στήθους

Πολλές μητέρες μπορεί να συνειδητοποιήσουν διαρροή κατά τον θηλασμό, γεγονός που μπορεί να είναι δυσάρεστο, ακόμα και απογοητευτικό. Για να αποφύγετε τέτοια περιστατικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επιθέματα στήθους, τα οποία απλά τα βάζετε εσωτερικά του εσωρούχου σας και εκείνα, χωρίς σχεδόν να το καταλάβουν, απορροφούν το γάλα, αν αυτό τελικά διαρρεύσει. Δεν αποφεύγετε έτσι μόνο την αμηχανία εάν έχετε καλεσμένους αλλά μπορείτε να αισθανθείτε και πάλι ο εαυτός σας.

Άλατα

Εάν μπορείτε, ξεκλέψτε λίγο χρόνο και αφιερώστε το στο μπάνιο σας, ώστε πραγματικά να το απολαύσετε και να χαλαρώσετε. Προσθέστε μερικά άλατα στην μπανιέρα σας, καθώς όχι μόνο μυρίζουν υπέροχα αλλά αφήνουν το δέρμα σας απαλό και λείο.