Όταν έχεις καταλάβει ότι η σχέση δεν προχωράει περισσότερο, καλό θα είναι να του το πεις. Έτσι κι αλλιώς θα είναι κάτι που θα έχει καλό αποτέλεσμα και στους δύο από εσάς. Η ειλκρίνεια και η αμεσότητα άλλωστε κάνουν την καλύτερη επικοινωνία.

Μίλα του

Πες του ότι θέλεις να βρεθείτε από κοντά γιατί θέλεις να του πεις κάτι σημαντικό. Επειδή εκείνος λογικά θα αρχίσει να σε ρωτάει τι θες να του πεις και τέτοια, να επιμένεις πως είναι κάτι σημαντικό και να κάνει υπομονή.

 

Ψυχραιμία

Ξεκίνα να του λες τι αισθάνεσαι για αυτόν και όλους οτυς συλλογισμούς που έχουν περάσει από το μυαλό σου. Το θέμα είναι να κατανοήσει ότι δεν τον χωρίζεις γιατί απλά έτσι σου ήρθε, ούτε γιατί δεν ένιωσες τίποτα απολύτως για αυτόν. Αν του εξηγήσεις ότι εν ολίγοις δεν ταιριάζεται για συγκεκριμένους λόγους θα δείξει περισσότερη κατανόηση.

 

Ενσυναίσθηση

Δείξτε κατανόηση στο ότι μπορεί να έχει θυμώσει, ή και να μη μιλάει καν. Μόλις του είπες κάτι πολύ σοβαρό το οποίο έχει άμεσα αντίκτυπο και στη δική του ζωή. Είναι χρήσιμο να δείξεις ενσυναίσθηση γιατί έτσι θα τον βοηθήσεις να το αποδεχτεί πιο εύκολα.

 

Επικοινωνία

Το καλύτερο θα ήταν τουλάχιστον για τις πρώτες μέρες ή και βδομάδες, να μη μιλάτε καθόλου για να μπορεί να ξεπεράσει ο ένας τον άλλον γρηγορότερα. Αν σου πει ότι δε θέλει να μιλάτε γενικά καθόλου καλό θα ήταν να το σεβαστείς. Εκείνος άλλωστε νιώθει πιο άσχημα από εσένα

 

Συνεννοήση

Κάντε ξεκάθαρο το γεγονός ότι ακόμα και να μην είστε μαζί τον εκτιμάς ήδη. Το να λήξει πολιτισμένα μία σχέση, χωρίς πολύ δράμα, χωρίς ένταση και πολλά νεύρα είναι μία νίκη από μόνη της. Γιατί το θέμα δεν είναι ο χωρισμός να είναι στερεοτυπικά άσχημος, αλλά να δίνει χώρο και χρόνο και στους δύο. Ποτέ δεν ξέρεις άλλωστε. Μπορεί κάποτε να γίνεται και φίλοι.