Δεν θα ήταν παράλογο να σκεφτεί κανείς πως όταν σε μία σχέση υπάρχει σταθερότητα, οικειότητα και κατανόηση, τα συναισθήματα αυτά μεταφέρονται και στην σεξουαλική ζωή του ζευγαριού.

Και τα παντρεμένα ζευγάρια φαίνεται πως δυσκολεύονται ακόμα περισσότερο, αφού σύμφωνα με σχετική έρευνα, 1 στις 2 παντρεμένες γυναίκες δυσκολεύονται στο σεξ, ιδιαίτερα στο να φτάσουν στην κορύφωση.

Οι αριθμοί μιλούν μόνοι τους

H έρευνα διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Bringham σε 1600 ετεροφυλόφυλα ζευγάρια, τα οποία ρωτήθηκαν και απάντησαν πόσο συχνά έχουν οργασμό και στο εάν αντιλαμβάνονται πότε το ταίρι τους έρχεται σε οργασμό. Μπορεί οι απαντήσεις να μοιάζουν φαινομενικά εύλογες, όμως όπως αποδείχθηκε δεν είναι καθόλου.

Έτσι λοιπόν, μόλις το 49% των παντρεμένων γυναικών έρχεται σε οργασμό κάθε φορά που κάνει σεξ με το μόνιμο σύντροφό του, ενώ αντίθετα οι άνδρες φθάνουν στην κορύφωση σε ποσοστό 87%. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς.

Η αλήθεια είναι ότι, οι γυναίκες τελικά δεν ευνοούνται από τη ρουτίνα, ενώ οι άνδρες απλώς δεν επηρεάζονται καθόλου.

Στις μακροχρόνιες σχέσεις λοιπόν, που όλα γίνονται πιο διεκπεραιωτικά, οι άνδρες ασχολούνται λιγότερο με τη σύντροφό τους δίνοντάς της έτσι λιγότερη σημασία και άρα χαμηλότερες πιθανότητες να διεγερθεί και να έρθει σε οργασμό. Αντίθετα οι ίδιοι ικανοποιούνται σε συντριπτικό ποσοστό.

Τον παραπάνω συλλογισμό, επιβεβαιώνει το ποσοστό των ανδρών (43%) που παραδέχθηκε πως ένας άνδρας δε μπορεί να ξεχωρίσει πότε η γυναίκα του τελειώνει.

Αν το καλοσκεφτεί λοιπόν κανείς, 1 στις 2 γυναίκες δεν έρχεται σε οργασμό, και 1 στους 2 άνδρες δεν καταλαβαίνει αν και πότε η γυναίκα του έρχεται σε οργασμό.

Μήπως αυτά τα δυο τελικά σχετίζονται;

Kαι μήπως οι παντρεμένοι πρέπει να δώσουν λίγη περισσότερη σημασία στον οργασμό της γυναίκας τους;