Το σεξ με κάποιον που δε γνωρίζεις και γενικότερα το σεξ με έναν εραστή αφού μόλις χώρισες, είναι τόσο ιδιαίτερο που περνάς από πολλά στάδια σκέψης και ανάλυσης. Τέτοια μπορεί να είναι τα εξής.

Κυκλοθυμία

Το να κάνεις σεξ με έναν άλλον για πρώτη φορά σύντομα μετά από χωρισμό είναι μία κατάσταση γεμάτη συναισθηματικές μεταβολές. Είναι τρομακτικό, εκφοβιστικό, αλλά μπορεί επίσης να είναι συναρπαστικό και να απελευθερώνεσαι ταυτόχρονα.

Τα συναισθήματα θα εμπλακούν και θα αρχίσετε να αναρωτιέστε. Εάν σκέφτεστε: «Πρέπει να το κάνω αυτό; Είμαι έτοιμη γι ‘αυτό;».

Έρευνα

Ο καλύτερος τρόπος να ξεπεράσεις κάποιον, είναι να μπεις κάτω από κάποιον άλλον. Σύμφωνα με μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Μισσούρι το 2014, το σεξ με κάποιον καινούργιο σύντροφο είναι στην πραγματικότητα ένα πράγμα που οι άνθρωποι κάνουν σε μια προσπάθεια να ξεπεράσουν έναν πρώην σύντροφο.

Το θέμα είναι ότι η μελέτη δεν εξηγεί εάν το άμεσο σεξ βοηθά ή βλάπτει τη διαδικασία μετά τον χωρισμό. Σύμφωνα με πολλούς ειδικούς, δεν υπάρχει αναγκαστικά τίποτα λάθος με το σενάριο του άμεσου σεξ, εφ ‘όσον γνωρίζετε τι ελπίζετε να πάρετε από αυτό.

«Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι θα ήθελαν να κάνουν σεξ μετά από τον χωρισμό, ίσως πιο πολλοί θετικοί από αρνητικοί», δήλωσε στο The Daily Beast Patricia Rich, ένας κλινικός κοινωνικός λειτουργός και σεξουαλικός θεραπευτής.

Μετά τον χωρισμό

Ο Rich προσθέτει ότι από τη στιγμή που είναι ασφαλές και συναινετικό, «το σεξ αναζωπύρωσης» σίγουρα μπορεί να βοηθήσει στη διαδικασία «επούλωσης». Ο Bisbey σημειώνει ότι δεν κάνουμε πάντοτε τις σοφότερες αποφάσεις αμέσως μετά το τέλος μιας σχέσης.

Ο χρόνος είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος δράσης σας. «Όταν έχουμε χωρίσει πρόσφατα, η ιδέα της σεξουαλικής επαφής με κάποιον άλλο μπορεί να φαίνεται πολύ αλλόκοτη και εκφοβιστική», λέει ο ψυχοθεραπευτής και η σεξουαλική θεραπευτής Vanessa Marin στο Rafinery29.

«Δώστε χρόνο στον εαυτό σας για να αποκαταστήσετε την αίσθηση του εαυτού σας και να δημιουργήσετε την εμπιστοσύνη σας», δήλωσε ο Marin. Το αναζωογονητικό σεξ έρχεται με το δικό του σύνολο συναισθημάτων, είτε αυτή είναι η επιθυμία να νιώθεις ελκυστική, είτε μια ανάγκη για απόσπαση της προσοχής.

Αυτές οι διακυμάνσεις μπορεί να είναι μια συνταγή για γρήγορη συναισθηματική προσκόλληση, έτσι οι ειδικοί συμβουλεύουν την αυτογνωσία για να καθορίσουν εάν είστε έτοιμοι για ένα τέτοιο βήμα.