Για ορισμένους γονείς το μπάνιο του νέου μέλους της οικογένειας ενδεχομένως να μην είναι καθόλου όπως το περίμεναν, μιας και το μωράκι τους δεν σταματά να κλαίει και να διαμαρτύρεται με κάθε τρόπο, προκειμένου να σταματήσετε. Ορισμένα μωράκια μάλιστα, ενδέχεται να προσκολληθούν πάνω σας και να ξεκινήσουν να κλαίνε αμέσως μόλις δουν ή αντιληφθούν ότι θα τα κάνετε μπάνιο. Για να ξεφύγετε από τα δάκρυα και να καταφέρετε επιτέλους να το κάνετε μπάνιο, δίχως να προβάλλει αντίσταση δοκιμάστε τα ακόλουθα τρικ.

Χλιαρό νερό

Όταν πρόκειται για το μπάνιο του μωρού σας, το χλιαρό νερό έχει την κατάλληλη θερμοκρασία, μιας και το πολύ ζεστό ή το πολύ κρύο θα του προκαλέσει φόβο, με αποτέλεσμα να μην του αρέσει η διαδικασία. Έχετε κατά νου ότι αφενός δεν μπορεί να σας εξηγήσει ότι η θερμοκρασία είναι λάθος και αφετέρου το σώμα του είναι πολύ ευαίσθητο στις θερμοκρασίες. Δοκιμάστε να κάνετε το νερό λίγο πιο ζεστό από το χλιαρό, ώστε το μικρό σας να χαλαρώσει και να απολαύσει περισσότερο το μπάνιο του.

Παπάκι ή καραβάκι;

Η διαδικασία του μπάνιου μπορεί να γίνει ιδιαίτερα διασκεδαστική εάν βάλετε στην μπανιέρα σας πολύχρωμα παιχνίδια, όπως τα παπάκια, μικρά ή μεγάλα, καραβάκια, ψαράκια και οτιδήποτε άλλο αρέσει στο μωράκι σας. Μετατρέποντας το μπάνιο του σε μια διασκεδαστική πολύχρωμη εμπειρία θα κάνετε το μικρό σας να ανυπομονεί.

Καθισματάκι μπάνιου

Το καθισματάκι στο μπάνιο βοηθά τόσο εσάς όσο και εκείνο, μιας και μπορεί να κάτσει αναπαυτικά και να χαλαρώσει ενώ εσείς έχετε μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων. Το κάθισμα στηρίζει σωστά το μωράκι σας όσο εκείνο παίζει μαζί σας και χαλαρώνει ενώ ταυτόχρονα νιώθει ότι έχει έλεγχο καθ’όλη την διάρκεια της διαδικασίας.

Φούσκες

Είναι γνωστό ότι μωράκια λατρεύουν τις σαπουνόφουσκες, αφού μετατρέπουν το μπάνιο σε ένα παραμυθένιο μέρος όπου μπορούν να παίξουν μαζί σας και να διασκεδάσουν. Χρησιμοποιήστε αφρόλουτρα και σαμπουάν με αρώματα που αρέσουν στο μικρό σας, καθώς έτσι θα το βοηθήσετε να χαλαρώσει και να δει ευνοϊκά την διαδικασία.

Δημιουργήστε μια ρουτίνα

Τα μικρότερα παιδιά και ειδικά τα μωρά λειτουργούν καλύτερα όταν ακολουθούν μια ρουτίνα, καθώς γνωρίζουν τι πρόκειται να ακολουθήσει ανά πάσα στιγμή της ημέρας. Δοκιμάστε να του κάνετε ένα ζεστό μπάνιο αργά το απόγευμα, για να το βοηθήσετε να χαλαρώσει και να κοιμηθεί καλύτερα. Αυτή η ρουτίνα βοηθά και εσάς, αφού θα νιώσετε πιο οργανωμένοι ενώ θέτετε τα θεμέλια για υγιείς συνήθειες στην ζωή του, που θα το ακολουθούν και στα μετέπειτα χρόνια.