Όσο και αν θέλουμε να το αποφύγουμε, οι περισσότεροι κάποια στιγμή καταφεύγουμε στη λύση της babysitter για να φροντίζει το μωρό μας όσο είμαστε στη δουλειά – ή όσο πίνουμε επιτέλους έναν καφέ με φίλους. Φυσικά, όλοι θα προτιμούσαμε το πρόσωπο που αναλαμβάνει αυτό το ρόλο να ανήκει στο άμεσο συγγενικό ή φιλικό περιβάλλον μας, όμως αυτή η επιλογή δυστυχώς δεν υπάρχει πάντα. Και όσες… περγαμηνές και αν έχουμε δει, όσες συστάσεις και αν έχουμε πάρει, πάντα θα ανησυχούμε όταν αφήνουμε το παιδί μας με ένα άτομο που γνωρίζουμε ελάχιστα. Ωστόσο, αν παρατηρείτε τα παρακάτω σημάδια, μπορείτε να ησυχάσετε: Το μικρό σας είναι σε πολύ καλά χέρια.

Σημάδια ότι έχετε επιλέξει τη σωστή babysitter

Την επόμενη μέρα είναι ξεκούραστο και ευδιάθετο

Έχουμε καλά νέα: Όταν της είπατε ποιο είναι το πρόγραμμα ύπνου του μικρού σας, σας άκουσε ευλαβικά. Αν δεν το είχε κάνει, θα το βλέπατε γκρινιάρικο και εξαντλημένο.

Είναι καθαρό

Εντάξει, πέρασαν πολύ όμορφα με τις δαχτυλομπογιές και τους μαρκαδόρους του χθες το βράδυ, αλλά μια καλή babysitter θα αφιέρωνε μερικά λεπτά για να του καθαρίσει τα χεράκια από τις μπογιές.

Το σπίτι είναι όπως το αφήσατε

Φυσικά δεν απαιτεί κανείς να σας καθαρίσει το σαλόνι, όμως είναι πολύ καλή ένδειξη αν έχει φροντίσει να τακτοποιήσει τα παιχνίδια που άπλωσαν μαζί με το παιδί – και φυσικά, αν έχει φροντίσει να πλύνει τα σκεύη που χρησιμοποίησε η ίδια.

Σας ενημερώνει αναλυτικά

Μέρος του να είναι καλή στη δουλειά της, είναι και να αντιλαμβάνεται την αγωνία που αισθάνεστε όση ώρα είναι μόνη με το μωρό σας. Επομένως, καλό είναι να σας ενημερώνει για το πώς πέρασαν το χρόνο τους, αλλά και για το τι έφαγε, αν πήγε στην τουαλέτα και τι ώρα έπεσε για ύπνο.

Το μικρό σας την υποδέχεται με χαρά

Δεν υπάρχει καλύτερο σημάδι από αυτό. Αν σας μιλά για εκείνη με ενθουσιασμό και χαίρεται κάθε φορά που του λέτε ότι θα έρθει, το πιθανότερο είναι πως όλα πηγαίνουν καλά.

Δεν διστάζει να πάρει τηλέφωνο

Αυτό δεν ισχύει μόνο για την καλή babysitter, αλλά για τον καλό εργαζόμενο γενικότερα: Αν όταν αμφιβάλλει για κάτι, προτιμά να σας πάρει τηλέφωνο παρά να αναλάβει έστω και περιορισμένα ρίσκα, μπορείτε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

Δείχνει να συμπαθεί το παιδί σας

Μπορεί η προτεραιότητα να είναι το μικρό σας να παραμείνει ασφαλές. Όμως αν το άτομο που το προσέχει συμβαίνει και να το νοιάζεται πραγματικά, τόσο το καλύτερο.