Όταν τα παιδιά τρώνε μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια, καταναλώνουν περισσότερα λαχανικά και λιγότερα λιπαρά ενώ ταυτόχρονα ενισχύεται η σύνδεσή σας μαζί τους όπως και η συναισθηματική τους ασφάλεια. Ωστόσο, είναι ιδιαίτερα σημαντικό το μέρος που επιλέγεται για τα γεύματά σας, με το σπίτι να αποτελεί την καλύτερή σας επιλογή για τους εξής λόγους:

1. Περισσότερα θρεπτικά συστατικά, λιγότερες θερμίδες

Τα σπιτικά γεύματα τείνουν, ως γνωστόν, να είναι πιο υγιεινά από τα γεύματα των εστιατορίων, που έχουν λιγότερα φρούτα, λαχανικά και περισσότερες θερμίδες όπως και λιπαρά. Αυτή η διαφοροποίηση είναι ιδιαίτερα σημαντική δεδομένου ότι οι διατροφικές συνήθειες καθιερώνονται από ιδιαίτερα νεαρή ηλικία. Τα παιδιά που συνηθίζουν, από μικρά, να τρώνε εκτός σπιτιού είναι πιθανότερο να υιοθετήσουν μια λιγότερη θρεπτική διατροφή μεγαλώνοντας.

2. Περισσότερη βοήθεια στην προετοιμασία

Τα παιδιά που τρώνε με τις οικογένειες τους σε εστιατόρια αφενός απολαμβάνουν ποιοτικό χρόνο μαζί, αφού τους δίνετε η ευκαιρία να τροφοδοτήσουν την σύνδεσή τους μαζί σας αλλά δεν μαθαίνουν την διαδικασία που προηγείται του δείπνου, όπως το στρώσιμο του τραπεζιού και η βοήθεια για το μαγείρεμα, δραστηριότητες εξίσου σημαντικές καθώς μέσα από αυτές μαθαίνουν βήμα προς βήμα την διαδικασία. Τρώγοντας και κυρίως μαγειρεύοντας στο σπίτι βλέπουν τον τρόπο που επιλέγετε τα υλικά σας ενώ μπορούν να σας βοηθήσουν, κάνοντας την προετοιμασία πιο διασκεδαστική.

3. Περισσότερες επιλογές για το παιδί

Η κατανάλωση των περισσότερων γευμάτων στο σπίτι μπορεί επίσης να βοηθήσει το παιδί να διευρύνει τους «ορίζοντές» του, καθώς μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε πολλά και διαφορετικά πιάτα, εν αντιθέσει με τα εστιατόρια ή το φαγητό απέξω, που έχουν περιορισμένες επιλογές στα παιδικά μενού, περιλαμβάνοντας συνήθως χοτ ντογκ ή κοτομπουκές.

Πώς θα κάνετε τα γεύματα στο σπίτι ευκολότερα

Σίγουρα υπάρχουν κάποιες μέρες, όπου πιεζόμαστε περισσότερο από κάποιες άλλες και έτσι δεν μένει χρόνος για μαγείρεμα. Τις υπόλοιπες όμως μέρες δεν είναι ανάγκη να προετοιμάζεται το τέλειο μεσημεριανό ή βραδινό, αρκεί το γεύμα σας να αποτελείται από θρεπτικά συστατικά. Το δείπνο σας μπορεί να περιλαμβάνει μια γρήγορη ομελέτα, μερικά φρούτα ή λαχανικά, ακόμα και κρύα σάντουιτς. Δεν είναι ανάγκη να κάνετε κάτι γκουρμέ, αρκεί να τρώτε ισορροπημένα και να περνάτε ποιοτικό χρόνο μαζί.