Το μπάνιο του μωρού δεν αποτελεί πυρηνική φυσική αλλά είναι μια διαδικασία που χρήζει μεγάλης προσοχής ώστε να διασφαλίσετε την ασφάλεια του μικρού σας. Υπάρχουν ορισμένες στρατηγικές που θα σας βοηθήσουν όχι μόνο να το κάνετε μπάνιο σωστά αλλά και μία διασκεδαστική για το μωράκι σας διαδικασία.

  • Ξεκινήστε από την μπανιέρα: Εάν το μωράκι σας δεν νιώθει άνετα με την μεγάλη μπανιέρα ή αν φοβάστε να την χρησιμοποιήσετε τότε θα ήταν καλό να χρησιμοποιήσετε ένα παιδικό καθισματάκι, που θα το τοποθετήσετε μέσα στην μπανιέρα. Σιγουρευτείτε, ωστόσο ότι έχει όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφαλείας και ότι δεν γλιστράει. Μην αφήνετε το μικρό σας ποτέ δίχως επίβλεψη όσο είναι μέσα στο μπάνιο, ακόμα κι αν βρίσκετε στο καθισματάκι του. Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι το μπάνιο έχει την κατάλληλη θερμοκρασία (γύρω στους 26 βαθμούς) ώστε το μικρό σας να είναι ζεστό κατά την διάρκεια αλλά και μετά το μπάνιο του.

 

  • Συγκεντρώστε ότι θα χρειαστείτε: Επειδή το μωρό δεν πρέπει να μείνει μόνο του στο μπάνιο, θα ήταν καλό να συγκεντρώσετε κοντά οτιδήποτε χρειαστείτε, πριν ακόμα ξεκινήσετε, όπως τις πετσέτες, βαμβάκι, κρέμες, πάνες και την νέα αλλαξιά που θα του φορέσετε αφού το καθαρίσετε.
  • Ετοιμάστε το νερό: Ενώ το μωράκι σας παίζει στο πάρκο ή βρίσκεται στην κούνια του, γεμίστε την μπανιέρα με νερό, στην κατάλληλη θερμοκρασία ώστε να είναι ζεστό και όχι καυτό και μην ξεχάσετε, φυσικά, τα πολύχρωμα παιχνίδια.

 

  • Βάλτε το μωρό στην μπανιέρα: Κρατώντας το μωράκι σας, τοποθετήστε το χέρι σας έτσι ώστε να στηρίζεται το κεφαλάκι του και με το άλλο χέρι κρατήστε το κορμό του, καθώς έτσι θα το κάνετε να νιώσει ασφάλεια. Σιγά – σιγά τοποθετήστε το στο καθισματάκι του και έπειτα σκύψτε για να ξεκινήσετε.

 

  • Ξεκινήστε από την κορυφή: Για να πλύνετε σωστά το μωράκι σας χρησιμοποιήστε ένα μαλακό σφουγγαράκι και λίγο νερό και καθαρίστε με ήπιες και απαλές κινήσεις το πρόσωπο, το λαιμό και τα αυτάκια του. Συνεχίστε το πλύσιμό του προς τα κάτω και δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην περιοχή της πάνας ώστε να καθαριστεί καλά. Χρησιμοποιείστε ένα ήπιο σαπούνι για βρέφη. Ξεβγάλτε το μικρό σας καλά κι έπειτα στεγνώστε το. Πριν του φορέσετε την πάνα του, σιγουρευτείτε ότι το δέρμα του δεν έχει υγρασία και βάλτε λίγη βρεφική πούδρα στην περιοχή της πάνας ώστε να είστε σίγουροι ότι είναι στεγνό.