Σε ένα τέλειο κόσμο, το μωράκι σας θα ήταν ήσυχο και καθ’όλα υπάκουο. Στην πραγματικότητα όμως, τα πράγματα είναι αρκετά διαφορετικά, μιας και κάθε μωράκι συμπεριφέρεται διαφορετικά ενώ η μητρότητα δεν είναι ίδια για κάθε μαμά. Αυτό σημαίνει ότι οι παράγοντες που επηρεάζουν την ανταπόκριση του μωρού σε καθημερινές καταστάσεις ποικίλουν και μπορεί να μην λειτουργούν πάντα όπως αναμένεται. Κατά συνέπεια ενδέχεται να υπάρξουν ορισμένες στιγμές στην καθημερινότητά σας που θα σας δυσκολέψουν, ειδικά κατά το πρώτο έτος του μωρού.

Αρνούνται τα καλτσάκια τους

Είναι συχνό τα μωράκια να κλαίνε και να αρνούνται να φορέσουν τα καλτσάκια τους, ανεξάρτητα από το πόσο χαμηλή είναι η θερμοκρασία. Είναι εύκολο να διαπιστώσετε ότι οι κάλτσες δεν είναι το αγαπημένο του αξεσουάρ, αρκεί να δείτε τις αντιδράσεις του όταν τις φοράει και όταν τις βγάζετε. Εάν σταματήσει να κλαίει, μόλις του βγάλετε τις κάλτσες του, το μήνυμα που σας στέλνει είναι ξεκάθαρο.

Αρνούνται το φαγητό

Ενδέχεται το μωράκι σας να είναι ιδιαίτερα εκλεκτικό και να μην θέλει να φάει σχεδόν τίποτα, ειδικά όταν πρόκειται για λαχανικά. Τα λαχανικά είναι συνήθως τα τρόφιμα που αποφεύγουν τα παιδιά, σχεδόν κάθε ηλικίας. Είναι καλό αρχικά να δείξετε υπομονή και έπειτα επιμονή. Προκειμένου να πείσετε το μικρό σας να τα δοκιμάσει είναι σημαντικό να του τα προτείνετε αρκετές φορές. Μην αποθαρρυνθείτε μιας και είναι μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο.

Αρνούνται το μπάνιο

Μερικά μωράκια λατρεύουν τον μπάνιο και δεν μπορούν να συγκρατήσουν την χαρά τους όταν παίζουν με τα παιχνίδια τους στο νερό. Ωστόσο, υπάρχουν και μωράκια που δεν τους αρέσει καθόλου η διαδικασία και θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να το αποφύγουν. Θα προσκολληθούν πάνω σας ή πάνω σε οποιοδήποτε αντικείμενο, προκειμένου να μην τα βάλετε στην μπανιέρα ενώ τα δάκρυα είναι αναπόφευκτα. Η διαδικασία μπορεί να γίνει πιο διασκεδαστική για το παιδί, αν μετατρέψετε το μπάνιο σας σε ένα μικρό «παιδότοπο» με πολλές σαπουνόφουσκες και πολύχρωμα παιχνίδια.

Αρνούνται να κοιμηθούν

Το να βάλετε το μωράκι σας για ύπνο ενδεχομένως να είναι πρόκληση για εσάς, μιας και αφού το νανουρίσετε, του τραγουδήσετε ή ακόμα του διαβάσετε μια ιστορία, την στιγμή που θα το βάλετε στην κούνια και θα κατευθυνθείτε προς την πόρτα, εκείνο ξαφνικά θα ξυπνήσει. Στην συνέχεια μπορεί να ακολουθήσουν διαμαρτυρίες και έντονο κλάμα, αφού δεν θέλει να κοιμηθεί. Θα ήταν καλό λοιπόν, να δοκιμάσετε να το κρατήσετε στην αγκαλιά σας τουλάχιστον είκοσι λεπτά, αφότου κλείσει τα μάτια του, προκείμενου να σιγουρευτείτε ότι κοιμάται βαθιά όταν το βάλετε στην κούνια του.