Ο ριψοκίνδυνος αμερικανός πιλότος Μάικ Χιούζ, γνωστός με το ψευδώνυμο Mad Mike, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια αποτυχημένης απόπειρας εκτόξευσης αυτοσχέδιου πυραύλου στην έρημο της Καλιφόρνια.

Ο «τρελο-Μάικ», όπως αναφέρει το BBC, βρήκε τραγικό θάνατο όταν ο ατμοκίνητος πύραυλός του συνετρίβη λίγο μετά την απογείωση κοντά στο Μπάρστοου το Σάββατο.

Ενα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει τον πύραυλο να εκτοξεύεται στον ουρανό προτού πέσει στο έδαφος μετά από λίγο.

Πίστευε ότι η Γη ήταν επίπεδη

Ο Χιούζ ήταν, μεταξύ άλλων, γνωστός για την πεποίθησή του ότι η Γη είναι επίπεδη. Ηλπιζε να αποδείξει τη θεωρία του, πηγαίνοντας στο διάστημα.

Η εκτόξευση του Σαββάτου, η οποία κατέληξε σε τραγωδία, βιντεοσκοπήθηκε στο πλαίσιο των γυρισμάτων του Homemade Astronauts, μιας νέας τηλεοπτικής σειράς για ερασιτέχνες κατασκευαστές πυραύλων, που θα προβληθεί στο κανάλι US Science Channel.

Με τη βοήθεια ενός συνεργάτη του, ο Χιούζ προσπάθησε να φτάσει σε υψόμετρο 1,5 χλμ. ενώ οδηγούσε τον ατμοκίνητο πύραυλό του.

Στο βίντεο από τη στιγμή του δυστυχήματος διακρίνεται ένα αλεξίπτωτο πίσω από τον πύραυλο, το οποίο προφανώς άνοιξε πολύ νωρίς, δευτερόλεπτα μετά την απογείωση.