Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να βάψετε ομοιόμορφα τα νύχια σας, να τα στεγνώσετε αμέσως και να αποφύγετε το ξεφλούδισμα.

Η προετοιμασία

 

Περάστε τα νύχια σας με ένα βαμβάκι ασετόν. Θα απομακρύνει τα υπολείμματα του προηγούμενου βερνικιού και τα έλαια της κρέμας χεριών. Έτσι το καινούριο βερνίκι θα απλωθεί ομοιόμορφα.

τεχνική

 

 

  1. Απλώστε μια στρώση βάσης (base coat). Η ειδική σύνθεσή του σταθεροποιεί το βερνίκι.
  2. Ανοίξτε το βερνίκι και σκουπίστε το πινελάκι στο στόμιο της συσκευασίας προκειμένου να πάρει την κατάλληλη ποσότητα. Αποφύγετε τις παχιές στρώσεις ή τις φουσκάλες γιατί προκαλούν πιο εύκολα ξεφλούδισμα.
  3. Για να είναι σταθερό το χέρι σας, ακουμπήστε τα δάχτυλα του χεριού που βάφετε σε ένα τραπέζι. Μετά απλώστε το βερνίκι σε τρεις κινήσεις (πρώτα τη μέση του νυχιού και έπειτα τα πλαϊνά).
  4. Μετά τη δεύτερη στρώση, κρατήστε το πινέλο κάθετα και περάστε το στις άκρες των νυχιών. Αυτό θα αποτρέψει το ξεφλούδισμα.
  5. Αφού στεγνώσει το βερνίκι, απλώστε το διαφανές βερνίκι (top coat) που θα σφραγίσει το χρώμα και θα προσθέσει λάμψη.
  6. Στη συνέχεια απλώστε από μία σταγόνα σταθεροποιητικού ελαίου σε κάθε νύχι. Θα στεγνώσει σε ελάχιστα λεπτά και θα ενυδατώσει τα πετσάκια.

 

ΝΟΤΕ: Για ομοιόμορφο αποτέλεσμα με λιγότερα λάθη, σταθεροποιήστε το χέρι που κρατάτε το πινελάκι, ακουμπώντας το μικρό δάχτυλο στο τραπέζι.