Οι αμερικανικές εταιρείες μόδας και υφαντουργίας θα αρχίσουν να παράγουν μαζικά ιατρικές μάσκες προσώπου, καθώς οι γιατροί και τα νοσοκομεία των ΗΠΑ είναι αντιμέτωποι με ελλείψεις, ενώ αυξάνεται ο αριθμός ασθενών που προσβάλλονται από τον κοροναϊό COVID-19.

Το ίδιο έχουν κάνει Gucci και Saint Laurent, ενώ έως τώρα εννέα εταιρείες έχουν συγκροτήσει έναν «συνασπισμό» για να προχωρήσει η παραγωγή, σύμφωνα με το Εθνικό Συμβούλιο Κλωστοϋφαντουργικών Οργανισμών των ΗΠΑ (NCTO).

 

To NCTO ανακοίνωσε ότι η Parkdale, η μεγαλύτερη κλωστοϋφαντουργική βιομηχανία, στις ΗΠΑ που εδρεύει στη Βόρεια Καρολίνα, ηγείται της προσπάθειας, αφού ο Λευκός Οίκος κατέστησε σαφές ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη για ιατρικές προμήθειες όπως μάσκες.

Ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα εμπορίου, Πίτερ Ναβάρο συνεργάζεται με τον συνασπισμό και ορισμένες από τις πρώτες μάσκες έχουν ήδη εγκριθεί από το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ, σύμφωνα με το NCTO.

Η παραγωγή ξεκινά στην αρχή της εβδομάδας και οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

Οι εταιρείες αναμένουν ότι θα έχουν δυναμικότητα να παράγουν μέχρι και 10 εκατομμύρια μάσκες προσώπου την εβδομάδα στις ΗΠΑ και στην Κεντρική Αμερική.

 

Την περασμένη Παρασκευή, ο σχεδιαστής μόδας, Κρίστιαν Σιριάνο, σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, δήλωσε ότι μαζί με μία σχετικά μικρή ομάδα συνεργατών του άρχισαν να κατασκευάζουν μάσκες για μη ιατρικό προσωπικό νοσηλευτικών ιδρυμάτων, όπως τους κοινωνικούς λειτουργούς και τους υπαλλήλους υποδοχής.

Η ομάδα του χρησιμοποιεί ύφασμα που πλένεται και αναμένεται να κατασκευάσει 1.000 μάσκες σε διάστημα δύο ημερών.

Ο συνάδελφός του, Μπράντον Μάξγουελ δήλωσε την ίδια μέρα ότι μαζί με την ομάδα του διερευνούν τη δυνατότητα παραγωγής ενδυμάτων για γιατρούς και νοσηλευτές.