Υλικά για 1 μερίδα:

 

3 κουταλιές της σούπας σταγόνες μαύρης σοκολάτας

1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ

1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1/2 φλιτζάνι πλήρες γάλα

 

Εκτέλεση:

 

Σε μια μεγάλη κούπα, κατάλληλη για φούρνο μικροκυμάτων, ρίχνουμε τη σοκολάτα και το κορν φλάουρ. Προσθέτουμε το αλάτι, τη βανίλια και το γάλα και ανακατεύουμε. Βάζουμε την κούπα στον φούρνο μικροκυμάτων για ένα λεπτό και στη συνέχεια ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Βάζουμε την κούπα στον φούρνο μικροκυμάτων για μισό λεπτό και ανακατεύουμε πάλι. Σταδιακά θα βλέπουμε το μείγμα να γίνεται πηχτό, όσο το γάλα ζεσταίνεται. Συνεχίζουμε να ζεσταίνουμε το μείγμα μέχρι να γίνει όσο πηχτό το θέλουμε. Σερβίρουμε γαρνίροντας με σαντιγί, ζάχαρη άχνη ή με ξύσμα πορτοκαλιού.