Εξιτήριο από την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Άγιος Δημήτριος στη Θεσσαλονίκη πήρε 79χρονος ασθενής με κορoναϊό από τη Δαμασκηνιά, ένα από τα πρώτα χωριά που μπήκαν σε καραντίνα στην Ελλάδα.

Αρχικά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open Tv, είχε διαγνωσθεί στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο της Κοζάνης με κορονοϊό και κατόπιν διακομίσθηκε στο ΑΧΕΠΑ, για νοσηλεία. Από εκεί, αφού μπήκε σε καταστολή διότι έπασχε από ΧΑΠ, μετακομίσθηκε στον Παπανικολάου, και από εκεί στον Άγιο Δημήτριο όπου νοσηλεύθηκε τις τελευταίες 10 περίπου ημέρες.

Tο πρωί της Δευτέρας βγήκε απ’ την εντατική και μεταφέρθηκε, από το ΕΚΑΒ, ξανά στο ΑΧΕΠΑ όπου είναι και το νοσοκομείο αναφοράς για τον κοροναϊό. Όπως αναμενόταν, η έξοδός του συνοδεύτηκε από το χειροκρότημα και τις ευχές των γιατρών και των νοσηλευτών που τον φρόντιζαν τόσο καιρό και εκείνος έδινε τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του. Και βγήκε νικητής.

Ανήμερα του Πάσχα, ο ίδιος και η οικογένειά του, έζησαν τη δική τους Ανάσταση. Στην κάμερα του Ανοικτού Καναλιού, μίλησε και η διευθύντρια ΜΕΘ «Άγιος Δημήτριος», η οποία περιέγραψε αυτή τη δύσκολη μάχη. Άλλωστε, στο διπλανό δωμάτιο δίνουν έναν άλλον πόλεμο: να κρατήσουν στη ζωή έναν 35χρονο.

Ο 79χρονος είναι απ’ τα πρώτα κρούσματα του κοροναϊού που βρέθηκαν στη Δαμασκηνιά της Κοζάνης -του πρώτου χωριού που μπήκε σε καραντίνα στη χώρα- στις αρχές Μαρτίου.