Μια 74χρονη στον Ισημερινό, που είχε θεωρηθεί νεκρή από τον κοροναϊό, εν τέλει βρέθηκε…. ζωντανή.

Η οικογένεια της Άλμπα Μαρούρι ενημερώθηκε για τον υποτιθέμενο θάνατό της τον προηγούμενο μήνα και έλαβε στάχτες που υποτίθεται πως ανήκαν σε αυτήν. Ωστόσο η Μαρούρι ξύπνησε από κώμα τριών εβδομάδων σε νοσοκομείο την Πέμπτη και ζήτησε από τους γιατρούς να καλέσουν την αδελφή της.

Σύμφωνα με το BBC, η οικογένειά της ενθουσιάστηκε με τα νέα, ωστόσο είναι άγνωστο σε ποιον ανήκουν οι στάχτες που εστάλησαν στο σπίτι.

 

 

Τι συνέβη

Η Μαρούρι εισήχθη στο νοσοκομείο τον προηγούμενο μήνα με υψηλό πυρετό και δυσκολίες στην αναπνοή.

Στις 27 Μαρτίου η οικογένειά της ενημερώθηκε για τον θάνατό της. Τους έδειξαν ένα πτώμα στο νεκροτομείο αλλά χρειάστηκε να κρατήσουν απόσταση λόγω φόβων εξάπλωσης.

Ο ανιψιός της Μαρούρι, Χάιμε Μόρλα, είπε σε αξιωματούχους του νοσοκομείου πως νόμισε ότι ήταν όντως η θεία του. «Φοβόμουν να δω το πρόσωπό της» είπε στο AFP. «Ήμουν ενάμισι μέτρο μακριά. Είχε τα ίδια μαλλιά, το ίδιο χρώμα δέρματος».

Το πτώμα αποτεφρώθηκε και οι στάχτες εστάλησαν στην οικογένεια. Ωστόσο όταν η Μαρούρι ξύπνησε το Σάββατο, είπε στους γιατρούς το όνομά της, τους έδωσε τον αριθμό τηλεφώνου της και ζήτησε να την παραλάβει η αδελφή της.

Ομάδα από το νοσοκομείο επισκέφθηκε την οικογένεια για να ζητήσει συγνώμη, μετέδωσε η El Comercio, και πρόσθεσε ότι το νοσοκομείο ήταν σε χάος εξαιτίας του αριθμού των κρουσμάτων και των θανάτων. «Είναι θαύμα. Για σχεδόν ένα μήνα νομίζαμε ότι ήταν νεκρή».

Η οικογένεια τώρα θέλει αποζημίωση από τις αρχές για το μπέρδεμα και το κόστος της αποτέφρωσης.