Τα παιδιά ακούνε όλα όσα λέμε. Ακόμη και αν νομίζουμε ότι δεν μας προσέχουν. Και επαναλαμβάνουν όλα όσα ακούνε. Ιδιαίτερα όταν καταλαβαίνουν ότι με αυτό τον τρόπο θα μας τραβήξουν την προσοχή. Οι βρισιές είναι αλάνθαστο «όπλο» για αυτό το σκοπό, καθώς όταν ξεστομίζονται από ένα νήπιο ακολουθούνται είτε από γέλια, είτε από σπασμωδικές κινήσεις αμηχανίας. Τι μπορούμε να κάνουμε, λοιπόν, προκειμένου να σταματήσει να τις χρησιμοποιεί;

Δεν γελάμε

Ναι, το ξέρουμε, ειδικά τις πρώτες φορές είναι ξεκαρδιστικό. Όμως αν καταλάβει πόσο μας διασκεδάζει, δεν υπάρχει γυρισμός. Βεβαιωθείτε επίσης ότι δεν αναφέρετε σε άλλους το κατόρθωμά του ενώ μπορεί να σας ακούσει.

Δεν υπερβάλλουμε

Ειδικά αν εσείς δεν χρησιμοποιείτε αυτού του είδους το λεξιλόγιο, είναι πιθανό το περιστατικό να μην σας φανεί αστείο, αλλά σοκαριστικό. Μην το αφήσετε να το καταλάβει. Δεν έχει ιδέα τι σημαίνει αυτή η λέξη και αν διαπιστώσει ότι επιδρά τόσο έντονα επάνω σας, θα την χρησιμοποιήσει και πάλι.

Δεν δίνουμε σημασία από την πρώτη φορά

Υπάρχει περίπτωση αν δεν δείξετε την παραμικρή αντίδραση η συγκεκριμένη λέξη να εξαφανιστεί από το λεξιλόγιό του. Επομένως κρατήστε την ψυχραιμία σας και περιμένετε να δείτε τι θα συμβεί.

Θυμίστε του τους κανόνες

Σε περίπτωση που η επίμαχη λέξη επανεμφανιστεί εξηγήστε του ότι δεν θα πρέπει να την επαναλάβει, επειδή είναι προσβλητική.

Δείξτε το δρόμο

Δεν είναι μυστικό. Οι περισσότεροι ενήλικες χρησιμοποιούμε λέξεις που δεν θα μας άρεσε να ακούσουμε από τα παιδιά μας. Αν θέλετε οι βρισιές να μην ανήκουν στο λεξιλόγιό του, θα πρέπει να ξεκινήσετε καθαρίζοντας το δικό σας.