Είναι γνωστό ότι το λάδι καρύδας έχει ενταχθεί εδώ και καιρό στις ρουτίνες περιποίησης και αυτό όχι αδίκως, αφού τα οφέλη του για την επιδερμίδα είναι πολλά. Το διασημότερο είναι το βιολογικό λάδι καρύδας λόγω των εξαιρετικά υψηλών επιπέδων λαυρικού και καπρυλικού οξέος, που έχουν αντιμυκητιακή, αντιβακτηριακή, αντιμικροβιακή και αντιική δράση. Χάρη στην μικρή μοριακή του δομή, επιτρέπει την γρήγορη απορρόφησή του από την επιδερμίδα, προσφέροντας βαθιά ενυδάτωση. Ταυτόχρονα, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, κάνοντας το δέρμα μας να φαίνεται λείο, γεμάτο λάμψη.

Πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στο πρόσωπο

  1. Ως καθαριστικό προσώπου: Τρίψτε καλά το λάδι καρύδας στην επιδερμίδας σας και αφαιρέστε το χρησιμοποιώντας ένα μαλακό πανάκι, πριν κάνετε το δεύτερο καθαρισμό με το τυπικό καθαριστικό σας. Αυτό δίνει χρόνο στο δέρμα για να αποκομίσει τα θετικά οφέλη του λαδιού.
  2. Στο σώμα σας: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λάδι καρύδας για να χαρίσετε βαθιά ενυδάτωση σε ολόκληρο το σώμα. Λόγω των αντιμυκητιακών του ιδιοτήτων είναι ιδανικό για να τρίψετε τα νύχια και τα δάχτυλα των ποδιών. Απλώστε το λάδι καρύδας αμέσως μετά το ντους, όταν το δέρμα σας είναι ακόμα λίγο υγρό, για να κρατήσετε μέρος της υγρασίας.
  3. Σε μασάζ προσώπου: Απλώστε το λάδι καρύδας στο πρόσωπό σας και τρίψτε το καθώς ασκείτε πίεση για να διεγείρετε την κυκλοφορία και να ενεργοποιήσετε το λεμφικό σύστημα. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε αρκετό λάδι ώστε το δέρμα σας να είναι ολισθηρό. Όλες οι κινήσεις μασάζ πρέπει να είναι σταθερές και να κινούνται με κατεύθυνση από κάτω προς τα πάνω και προς τα έξω για να βοηθήσετε στην ανύψωση των μυών του προσώπου και να ενισχύσετε την ροή της κυκλοφορίας.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα μαλλιά;

 

Το λάδι καρύδας μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μια εξαιρετικά ενυδατική κρέμα μαλλιών και είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για φυσικά σγουρά ή ξηρά μαλλιά. Είναι ιδανικό για την φροντίδα  ταλαιπωρημένων μαλλιών, καθώς τα μετατρέπει από θαμπά σε πλούσια, γεμάτα λάμψη. Είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους μαλλιών και τους τύπους δέρματος, καθώς η δράση του είναι πολύ ήπια. Αξίζει ωστόσο, να θυμάστε ότι λίγη ποσότητα είναι αρκετή για να κάνει… «θαύματα».