Η Ημέρα του Πατέρα ή αλλιώς η Γιορτή του Πατέρα φέτος γιορτάζεται την Κυριακή 21 Ιουνίου. Παρά το γεγονός ότι εκτιμάμε και αγαπάμε τους γονείς μας κάθε ημέρα του χρόνου ανεξαρτήτως γιορτών και ειδικών περιστάσεων, η γιορτή αυτή μας θυμίζει όλους εκείνους τους λόγους που λατρεύουμε τους μπαμπάδες μας, ακόμη κι αν δεν τους το δείχνουμε όσο θα θέλαμε.

Δέκα λόγοι που λατρεύουμε τον μπαμπά μας

 

 

1. Επειδή στέκεται πάντα στο πλευρό μας

 

Ακόμη κι αν δεν εγκρίνει τις επιλογές μας, ο μπαμπάς μας είναι πάντα παρών για να ακούσει τους προβληματισμούς μας και να μας καθησυχάσει.

2. Επειδή μας έχει δώσει πολύτιμα μαθήματα για τη ζωή

 

Μπορεί σε μικρότερη ηλικία να θεωρούσαμε τον μπαμπά μας υπερβολικό και υπερπροστατευτικό, μεγαλώνοντας όμως συνειδητοποιήσαμε πόσο δίκιο είχε και πόσο μας βοήθησε να καταλάβουμε τον κόσμο.

3. Επειδή η αγκαλιά του είναι το καταφύγιό μας

 

Όσο κι αν μεγαλώσουμε, η αγκαλιά του μπαμπά μας είναι το «λιμάνι» μας. Από τότε που ήμαστε μικρές και τρέχαμε στην αγκαλιά του μόλις επέστρεφε στο σπίτι μέχρι σήμερα που είμαστε ολόκληρες γυναίκες, η αίσθηση ασφάλειας που μας παρέχει η αγκαλιά του μπαμπά μας είναι μοναδική.

4. Επειδή δε μας χαλούσε χατίρι

 

Πόσες φορές ζητούσαμε κάτι που θέλαμε πραγματικά πολύ από τον μπαμπά μας επειδή η μαμά μας ήταν σχεδόν βέβαιο ότι θα μας το αρνηθεί;

5. Επειδή είναι υπέροχος παππούς

 

Αν τον αγαπούσαμε μία φορά για το πόσο υπέροχος μπαμπάς ήταν, τώρα τον αγαπάμε 100 βλέποντάς τον να προσέχει τα εγγόνια του.

6. Επειδή έβαζε τις ανάγκες μας πάνω από τις δικές του

 

Μπορεί όταν ήμαστε παιδιά να μην το καταλαβαίναμε απόλυτα, όμως ο μπαμπάς μας έκανε πολλές θυσίες για να παρέχει στην οικογένειά του όσα περισσότερα μπορούσε.

7. Επειδή μας εμπνέει

 

Ο μπαμπάς μας ήταν εκείνος που μας έμαθε ότι τα όνειρα δεν έχουν όρια κι ότι με σκληρή δουλειά μπορούμε να πετύχουμε ό,τι βάλουμε στο μυαλό μας.

8. Επειδή μας κάνει να γελάμε

 

Δε θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι ο μπαμπάς μας ήταν και είναι ο διασκεδαστής της οικογένειας. Κάθε φορά που βλέπει στεναχωρημένα τα παιδιά του προσπαθεί να φέρει το χαμόγελο στα χείλη τους λέγοντας κάτι που ακόμη κι αν ακούγεται χαζό στο τέλος πάντα λειτουργεί.

9. Επειδή μαζί του έχουμε ζήσει υπέροχες μικρές περιπέτειες

 

Μαζί του οδηγήσαμε για πρώτη φορά, στους ώμους του παρακολουθήσαμε την πρώτη μας συναυλία και παρέα φάγαμε ένα κιλό παγωτό. Οι μικρές περιπέτειες που έχουμε ζήσει με τον μπαμπά μας θα μας συντροφεύουν για πάντα.

9. Επειδή είναι ο μπαμπάς μας

 

Κάθε άντρας είναι διαφορετικός και κατ’ επέκταση και κάθε μπαμπάς. Άλλοι είναι αστείοι, άλλοι πιο σοβαροί, άλλοι δουλεύουν πολλές ώρες και άλλοι μένουν σπίτι και μεγαλώνουν τα παιδιά τους…Όμως όλοι οι καλοί μπαμπάδες έμαθαν στα παιδιά τους να σέβονται τους γύρω τους και τους έδωσαν απεριόριστη αγάπη.