Δεν θα ισχυριστώ ότι τα καταφέρνω πάντα, όμως σε γενικές γραμμές προσπαθώ να αφήνω στα παιδιά μου αρκετή ελευθερία. Όσο και αν αγχώνομαι, ξέρω ότι μέσα από τα λάθη τους – και μόνο μέσα από αυτά – ανακαλύπτουν τον κόσμο, πειραματίζονται, κερδίζουν την αυτοπεποίθηση που χρειάζονται ώστε να τολμούν να πάρουν τα (συχνά απαραίτητα) ρίσκα. Όμως υπάρχει και ένα ζήτημα που δεν διαπραγματεύομαι: Η προστασία από τον ήλιο.

Η όψη της ευαίσθητης επιδερμίδας τους ήταν ανέκαθεν αρκετή για να με πείσει, όμως το άγχος μου απογειώθηκε όταν έμαθα ότι το μεγαλύτερο μέρος της υπερέκθεσης στον ήλιο κατά τη διάρκεια της ζωής μας, συμβαίνει στην παιδική ηλικία. Για να είμαι πάντα σίγουρη ότι οι βλαβερές αχτίδες δεν καταφέρνουν να τα πλησιάσουν, ανακάλυψα μια σειρά από τρικ – αλλά και τα κατάλληλα προϊόντα – που εξασφαλίζουν ότι τόσο η τετράχρονη κόρη μου και ο εξάχρονος γιος μου, όσο και ο οκτώ μηνών γιος μου, θα παραμένουν πάντα ασφαλείς.

Αμφίβιες αχτίδες

Δεν ξέρω τι μας έχει κάνει να πιστεύουμε ότι τα μικρά μας έχουν ανάγκη από αντηλιακό μόνο όταν κολυμπούν ή παίζουν στην παραλία. Στην περίπτωση της οικογένειάς μου, είναι βέβαιο ότι η ηλιακή ακτινοβολία που δεχόμαστε πάνω στη σέλα του ποδηλάτου είναι πολύ περισσότερη από εκείνη που μας πλήττει στη θάλασσα. Για αυτό απλώνουμε στα παιδιά μας άφθονο αντηλιακό πριν από κάθε μας βόλτα – ακόμη και αν κατεβαίνουμε για ψώνια στο κέντρο της πόλης. Και φυσικά, τα έχουμε πάντα μαζί μας για να τα ανανεώνουμε κάθε δυόμιση ώρες, αλλά και μετά από κάθε βουτιά. Εκτός των άλλων, βασικό κριτήριο για μένα είναι και η σύνθεση των προϊόντων που επιλέγω για το ευαίσθητο δέρμα τους, για αυτό και προτιμώ τα αντηλιακά από φυσικά συστατικά της KORRES.

 

Σκληρές διαπραγματεύσεις κάτω από τον ήλιο

Ναι, ξέρω, δεν υπάρχει γονιός που να μην έχει την πρόθεση να ανανεώσει το αντηλιακό στα μικρά του, όμως πώς τα πείθεις να συνεργαστούν; Προσωπικά, έχω βρει τη λύση στα παρακάτω τρικ που μας έχουν γλιτώσει από δεκάδες αναίτιες μάχες.

Αγαπάμε τη ρουτίνα

Ο καλύτερος τρόπος να αποφύγετε τις έντονες διαμαρτυρίες, είναι φροντίζοντας η βόλτα να ταυτιστεί με το αντηλιακό στο μυαλό των παιδιών σας. Αν ξέρουν ότι κάθε – μα κάθε – φορά θα ακολουθείτε αυτή τη διαδικασία, είναι βέβαιο ότι θα είναι πιο συνεργάσιμα.

 

Διαλέγουμε τη στιγμή

Απλώστε τους το αντηλιακό πριν φύγετε από το σπίτι ή ενώ είναι δεμένα στο καθισματάκι του αυτοκινήτου. Η απουσία περισπασμών πάντα βοηθά την κατάσταση!

Δίνουμε τέλος στα δάκρυα

Αν θέλουμε να τα κάνουμε να αγαπήσουν την ηλιοπροστασία, πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι δεν τα ταλαιπωρούμε όταν την εφαρμόζουμε. Επιλέγοντας συνθέσεις ήπιες για τα μάτια, όπως το οφθαλμολογικά ελεγμένο tear-free βρεφικό αντηλιακό SPF30 Καρύδα και Αμύγδαλο της KORRES, μπορούμε να είμαστε ήσυχοι ότι δεν θα τους δημιουργήσει ενόχληση σε περίπτωση τυχαίας επαφής με τα ευαίσθητα ματάκια τους. Άλλο ένα plus που έχω εκτιμήσει πολύ: Την πρώτη στιγμή της εφαρμογής του, το συγκεκριμένο αντηλιακό αφήνει ένα λευκό φυσικό τελείωμα, το οποίο μου επιτρέπει να καταλάβω αν έχω καταφέρει να το απλώσω σωστά στον – συχνά αεικίνητο – μπέμπη μου. Στη συνέχεια, λίγο νεράκι αρκεί για να απομακρύνω το χρώμα, όχι όμως και την αντηλιακή προστασία.

 

Τα ξεγελάμε

Χρειαζόμαστε ένα μικρό παράθυρο χρόνου στο οποίο τα παιδιά όχι μόνο να περιμένουν να τους απλώσουμε το αντηλιακό, αλλά και να σταθούν λίγο στη σκιά μέχρι να στεγνώσουν από τις βουτιές τους. Και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να το δημιουργήσουμε, από ένα νόστιμο και ελαφρύ σνακ!

Φροντίζουμε να μπορούν να το ξεχάσουν

Ακόμη και αν τα πείσετε να μείνουν για λίγο ακίνητα, είναι βέβαιο πως αν το αντηλιακό τους τους προκαλεί ερεθισμούς – ή ακόμη και τη δυσάρεστη λιπαρότητα που τα κάνει να ιδρώνουν ακόμη περισσότερο – την επόμενη φορά θα θέλουν να το αποφύγουν. Για αυτό, προτιμήστε αντηλιακά με συστατικά που ενυδατώνουν την επιδερμίδα τους χωρίς να την επιβαρύνουν, όπως το παιδικό αντηλιακό για πρόσωπο και σώμα SPF50 της KORRES, που αποτελείται από φυσικά έλαια καρύδας και αμυγδάλου φαρμακευτικών προδιαγραφών και υψηλής καθαρότητας, ενώ είναι εμπλουτισμένο με επιπλέον baby-friendly ήπια ενυδατικά συστατικά, όπως η γλυκερίνη 100% φυτικής προέλευσης.

Το μετατρέπουμε σε παιχνίδι

Ναι, μετά τις χαμηλές πτήσεις του κουταλιού προς το στόμα του («έεεερχεται το αεροπλανάκι»), ήρθε και άλλο ένα πεδίο στο οποίο θα πρέπει να τα εντυπωσιάσετε με την εφευρετικότητά σας. Στην κόρη μου πιάνουν τα εξής:

  • Η φούσκα. Της ζητάω να φουσκώσει τα μαγουλάκια της και να κρατήσει την ανάσα της μπροστά στον καθρέφτη. Η ίδια το βρίσκει πολύ αστείο. Εγώ βρίσκω χρόνο να της αλείψω το αντηλιακό.
  • «Κάνε ό,τι κάνω». Πρώτα, κάνει εκείνη χορευτικές κινήσεις και εγώ τις επαναλαμβάνω. Έπειτα έρχεται η σειρά μου και βάζω αντηλιακό σώματος για να με αντιγράψει. Η εμπειρία μου λέει ότι όσο πιο προσεκτικά τοποθετείτε το προϊόν πάνω στο σώμα σας, τόσο περισσότερο θα ενθουσιαστούν από το παιχνίδι.
  • «Ένωσε τις τελείες». Δημιουργώ τρεις γενναίες τελίτσες αντηλιακού, για παράδειγμα στην κοιλίτσα της, και της ζητάω να τις ενώσει. Παίρνει χρόνο, όμως πιάνει όταν τα άλλα αποτυγχάνουν.
  • Μεταμόρφωσε τη μαμά σε… μπαρμπούνι. Όταν αρνείται πεισματικά το αντηλιακό της, της ζητάω να το απλώσει εκείνη σε μένα. Είμαι έτοιμη για… τηγάνι στο τέλος της διαδικασίας; Ναι, σίγουρα είμαι, όμως οι μέρες που με ενδιέφερε να είμαι σέξι στην παραλία ανήκουν στο μακρινό παρελθόν.

Διευκολύνουμε τη ζωή μας

Σε πολλές περιπτώσεις, δεν θέλει κόπο, αλλά σωστή μέθοδο. Πολλά παιδιά που δυσανασχετούν με τα αντηλιακά σε κρέμα, είναι πιο δεκτικά σε εκείνα που έχουν τη μορφή σπρέι. Για παράδειγμα, το παιδικό αντηλιακό spray SPF50 Καρύδα & Αμύγδαλο της KORRES απλώνεται με ευκολία και απορροφάται άμεσα χωρίς να αφήνει λευκά υπολείμματα, ενώ είναι ανθεκτικό στο νερό και τον ιδρώτα.

 

Πώς διαλέγω το σωστό αντηλιακό;

Σε κάποια πράγματα, τα αντηλιακά παιδιών και ενηλίκων δεν διαφέρουν πολύ: Θέλουμε να παρέχουν υψηλή προστασία από ευρύ φάσμα ακτινοβολίας UVA και UVB, να είναι εγκεκριμένα από την ΕΕ και να είναι ανθεκτικά στην υγρασία. Όμως το δέρμα των παιδιών μας έχει και ορισμένες ιδιαίτερες ανάγκες. Τα φυσικά υλικά είναι πάντα προτιμότερα – επιβεβλημένα, στην περίπτωση των μωρών – ενώ οι φόρμουλες θα πρέπει να είναι απαλές και όσο το δυνατόν πιο απλές. Το βρεφικό αντηλιακό Καρύδα & Αμύγδαλο SPF30 της KORRES αποτελείται κατά 94% από υλικά φυσικής προέλευσης, ενώ παρασκευάζεται βάσει της αρχής minimal φόρμουλας που χρησιμοποιεί μόνο ένα φυσικό non-nano φίλτρο και την απαραίτητη ποσότητα δραστικών συστατικών για αποτελεσματική ηλιοπροστασία. Ολόκληρη η νέα παιδική σειρά αντηλιακών Κορρες Καρύδα & Αμύγδαλο είναι απαλλαγμένη από σιλικόνη και τεχνητά αρώματα, ενώ η ασφάλεια και η καταλληλότητά τους για την παιδική και βρεφική επιδερμίδα είναι τεκμηριωμένη.

Και για το τέλος ας μη ξεχνάμε ότι η ηλιοπροστασία αφορά μικρούς μεγάλους! Γι’ αυτό σας ενθαρρύνουμε να απολαύσετε ένα ανέμελο καλοκαίρι κάτω από τον ήλιο με giveaways τσάντες Korres γεμάτες με summer προϊόντα για όλη την οικογένεια. Συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε πιο κάτω μέχρι τις 30/6/2020 (23.59)  και μπείτε στην κλήρωση για μία από τις 3 τσάντες με Korres προϊόντα.

 

Καλή επιτυχία και καλό καλοκαίρι!

Δείτε τους Όρους του Διαγωνισμού εδώ.