Λες και δεν ήταν ήδη δύσκολο να επιλέξετε μεταξύ ξανθού, κόκκινου, καστανού και μαύρου χρώματος μαλλιών, τώρα πρέπει να βρείτε και συγκεκριμένη απόχρωση, λαμβάνοντας υπόψιν το αν και κατά πόσο θα ταιριάζει στο δέρμα σας. Ωστόσο, τα πράγματα είναι πιο απλά από όσο ακούγονται και εμείς είμαστε εδώ για να σας δώσουμε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε προκειμένου να βρείτε την ιδανική απόχρωση για εσάς.

*Βρείτε τον τόνο της επιδερμίδας σας

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, βασική προϋπόθεση είναι να αντιλαμβάνεστε τη διαφορά μεταξύ των ψυχρών και των ζεστών τόνων του δέρματος, καθώς και σε ποια κατηγορία ανήκετε εσείς. Οι τρεις βασικές κατηγορίες είναι οι  οι ψυχροί, οι ζεστοί και οι ουδέτεροι τόνοι.

-Κοιτάξτε το χέρι σας. Για να βρείτε ποιοι είναι οι δικοί σας τόνοι, αρκεί να ρίξετε μια ματιά στον καρπό σας. Αν οι φλέβες σας είναι μπλε ή μοβ, τότε έχετε ψυχρό τόνο επιδερμίδας. Αν είναι πράσινες, έχετε θερμό τόνο.

-Δοκιμάστε τα κοσμήματά σας. Ένας άλλος τρόπος είναι να σκεφτείτε ποια κοσμήματα σας πηγαίνουν περισσότερο. Σκεφτείτε, δηλαδή, αν η επιδερμίδα σας δείχνει καλύτερα με ασημί ή χρυσά κοσμήσματα (ανεξαρτήτως του ποια σας αρέσουν περισσότερο). Συνήθως στους ψυχρούς τόνους ταιριάζουν περισσότερο τα ασημί κοσμήματα και στους θερμούς τα χρυσά.

-Βρείτε τα χρώματα που σας κολακεύουν. Σίγουρα έχετε παρατηρήσει ότι ορισμένα χρώματα σας κολακεύουν περισσότερο από κάποια άλλα. Το μπλε, το πράσινο, το μοβ και το κόκκινο με βάση το μπλε ταιριάζει περισσότερο στους ανθρώπους με ψυχρούς τόνους, ενώ το καφέ, το πορτοκαλί, το κίτρινο και το θερμό κόκκινο στους ανθρώπους με ζεστούς τόνους.

 

*Βρείτε την ιδανική απόχρωση μαλλιών

 

Το επόμενο βήμα είναι να γνωρίζετε τον κανόνα σχετικά με το ποιες αποχρώσεις μαλλιών σας ταιριάζουν. Έτσι, λοιπόν, θα πρέπει να επιλέξετε έναν τόνο ο οποίος είναι αντίθετος από τον τόνο επιδερμίδας σας. Για παράδειγμα, αν έχετε θερμό τόνο επιδερμίδας, καλό είναι να επιλέξτε μια ψυχρή απόχρωση και αντίστροφα. Αν πάλι έχετε ουδέτερο τόνο επιδερμίδας, τότε είστε τυχερή αφού έχετε περισσότερες επιλογές.

 

Extra tip: Εμπνευστείτε από μία διάσημη

 

Όταν αναζητείτε έμπνευση, προσπαθήστε να βρείτε celebrities που έχουν το ίδιο χρώμα δέρματος και ματιών με εσάς. Έτσι, θα έχετε μια καλή εικόνα του πώς θα δείχνει ένα χρώμα μαλλιών σε εσάς.