Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις αναφορικά με τις υποθέσεις αποπλάνησης ανήλικων κοριτσιών από εκπαιδευτικούς σε Ηλιούπολη και Ερέτρια.

Τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα για την αποπλάνηση των δύο ανήλικων κοριτσιών από καθηγητές τους προκαλούν. Και οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον ανακριτή.

Οι αποκαλύψεις για την υπόθεση αποπλάνησης στην Ηλιούπολη είναι ανατριχιαστικές.

Η σύλληψη του 44χρονου φυσικομαθηματικού και οι φωτογραφίες που βρέθηκαν στα κινητά τηλέφωνα του ίδιου και της ανήλικης μαθήτριάς του, έκαναν στόματα που έμεναν κλειστά για μήνες να ανοίξουν. Είναι άνθρωποι που όπως φαίνεται γνώριζαν αλλά δυστυχώς δεν αντέδρασαν έγκαιρα για να προστατέψουν τη μικρή.

Η γυναίκα που μιλάει στην κάμερα του LIVE NEWS είναι μητέρα συμμαθητή της 14χρονης. Αποφασίζει να λύσει τη σιωπή της και τα όσα λέει βάζουν σε σκέψεις. Η παράνομη σχέση του κατά τα άλλα εκπαιδευτικού με την ανήλικη ήταν όπως αποκαλύπτει για τους περισσότερους στο σχολείο ένα κοινό μυστικό.

Σύμφωνα με τις τελευταίες καταγγελίες, ο καθηγητής εκμεταλλεύτηκε ένα οικογενειακό πρόβλημα της ανήλικης και άρχισε να την πολιορκεί. Ήταν η αρχή στην υπόθεση που πλέον συνταράσσει την Ηλιούπολη.

«Ήταν γνωστή η σχέση τους από τον Μάιο 2019. Παιδιά που ήταν κοντά στη μαθήτρια γνώριζαν τι γινόταν» λέει η ίδια.

Οι συμμαθητές της 14χρονης είχαν αρχίσει να εντοπίζουν την αδικαιολόγητη οικειότητα στην σχέση καθηγητή και μαθήτριας από πέρυσι. Το ίδιο, όπως λέει η μητέρα του μαθητή, και οι περισσότεροι συνάδελφοι του 44χρονου.

«Κάποιοι καθηγητές ήξεραν γιατί είχε πέσει πέσει και στην αντίληψη των μαθητών κάποιοι καθηγητές να σχολιάζουν ‘μαζέψτε τη φίλη σας και αφήστε τον τάδε’».

Οι διάλογοι στους διαδρόμους, τα μηνύματα στους τοίχους και η διαφορετική συμπεριφορά του φυσικομαθηματικού μέσα στην τάξη, κοντά στην 14χρονη, άρχισαν να προκαλούν συζητήσεις που με το πέρασμα του χρόνου φούντωναν, εντός αλλά και εκτός σχολείου.

«Κοινό μυστικό η σχέση τους»

«Υπήρξαν πολλές στιγμές που είτε στο διάδρομο είτε στην αίθουσα του καθηγητή βρίσκονταν δυο τους και συνομιλούσαν. Πολλές φορές και εκτός του διδακτικού ωραρίου».

Από τον Μάιο του 2019, οι συμμαθητές της ανήλικης υποψιάζονται αλλά κανείς δεν αντιδρά.

Τη φετινή σχολική σεζόν τα πράγματα ξεφεύγουν ακόμα περισσότερο. Ο καθηγητής που έχει παγιδέψει το ανήλικο θύμα του συνεχίζει και η μικρή εξομολογείται σε στενές φίλες της πως είναι ερωτευμένη μαζί του. «Η ανήλικη θέλησε να εκφράσει τον θαυμασμό πιο έμπρακτα, οπότε σε κάποιο τοίχο του Χημείου ζωγράφισε καρδούλες. Εκφράστηκε έτσι ακόμη πιο ελεύθερα σε σχέση με τα συναισθήματά της» λέει η μητέρα του μαθητή γυμνασίου.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλεται, ο 44χρονος εκπαιδευτικός την έχει πείσει ότι θα παντρευτούν και θα κάνουν οικογένεια. «Έκανε το κοριτσάκι να πιστεύει άλλα. Μιλούσε για γάμο και παιδιά».

Τα πάντα εξελίσσονται χωρίς οι γονείς της 14χρονης να γνωρίζουν το παραμικρό. Η κόρη τους φροντίζει να σβήνει τα μηνύματα και όποτε βγαίνει με τον 44χρονο, καταφέρνει να πείσει ότι μαζί της θα βρίσκονται μόνο οι φίλες της. Κάποιες μαθήτριες είχαν διαμαρτυρηθεί στον διευθυντή για απρεπή συμπεριφορά του καθηγητή. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο διευθυντής αναζητούσε τρόπο τους τελευταίους μήνες για να αποσπάσει τον εκπαιδευτικό σε άλλη θέση.

Οι αστυνομικοί βρήκαν στο κινητό τηλέφωνο του κοριτσιού φωτογραφίες της με τον καθηγητή. Σταδιακά το παιδί ξεδίπλωσε την ιστορία που είχε ζήσει, ενώ πλέον τον λόγο έχει πάρει η Δικαιοσύνη στην οποία θα οδηγηθεί ο καθηγητής.

Συγκλονισμένη και η Ερέτρια

Δεν είναι όμως μόνο η υπόθεση της Ηλιούπολης που βλέπει το φως, καθώς στη δημοσιότητα ήρθε και δεύτερο κρούσμα αποπλάνησης μαθήτριας από εκπαιδευτικό, αυτή τη φορά στην Εύβοια.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 51χρονο δάσκαλο που συνδεόταν με 14χρονη από το δημοτικό, όταν την είχε μαθήτρια!

Σύλληψη επ’ αυτοφώρω

Το βράδυ της Δευτέρας, ο δάσκαλος φέρεται να συναντήθηκε με τη μαθήτρια. Η σύλληψή του, μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε απ’ αυτοφώρω, όταν οι δυο τους ήταν μέσα στο αυτοκίνητο του εκπαιδευτικού, την ώρα που ο δάσκαλος βρισκόταν σε ερωτικές περιπτύξεις με το ανήλικο κορίτσι.

Ο δάσκαλος οδηγήθηκε τόσο στον εισαγγελέα όσο και στον ανακριτή Χαλκίδας, όπου έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο Πέμπτη.

Κατηγορείται για αποπλάνηση ανηλίκου και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας. Σημειώνεται ότι είναι έχει οικογένεια και ασχολείται με τα κοινά, με τον διευθυντή του σχολείου όπου εργάζεται ο 51χρονος να δηλώνει ότι πρόκειται για πρότυπο εκπαιδευτικού και ανθρώπου.

Η οικογένεια της 14χρονης μαθήτριας έχει ήδη καταθέσει μήνυση σε βάρος του εκπαιδευτικού, ενώ το κορίτσι αναμένεται να εξεταστεί από ιατροδικαστή. Ήδη, έδωσε κατάθεση, παρουσία παιδοψυχολόγου, στους αστυνομικούς και της παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη.