Σε κάθε γωνιά της γης μπορεί να βρει κανείς μέρη απίστευτης ομορφιάς, η θέα των οποίων καθηλώνει

Σπουδαίοι αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία, εκπληκτικά φαράγγια και γκρεμοί που κόβουν την ανάσα, ονειρικές παραλίες, γαλήνιες λίμνες και σπάνια θαύματα της φύσης.

Η ενημερωτική ιστοσελίδα Insider.com επέλεξε, λοιπόν, 50 από αυτά τα σημεία στον πλανήτη η θέα των οποίων όταν την αντικρίζει κανείς του μένει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη.

Ανάμεσα σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και τρία υπέροχα ελληνικά μέρη, η φήμη των οποίων κάνει το γύρο του κόσμου.

Οία, Σαντορίνη

Από μια τέτοια λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει φυσικά η Οία της Σαντορίνης.

Ο παραδοσιακός οικισμός με το διάσημο ηλιοβασίλεμα είναι χωρίς αμφιβολία το πιο ρομαντικό σημείο της Σαντορίνης και ένα από τα πιο φωτογραφημένα μέρη της Ελλάδας.

Την ώρα του ηλιοβασιλέματος, δεκάδες άνθρωποι καθισμένοι στις ταράτσες και στις βεράντες θαυμάζουν ένα από τα πιο σπάνια θεάματα στη γη.

Ελαφονήσι, Χανιά, Κρήτη

Στο απομακρυσμένο νοτιοδυτικό άκρο της Κρήτης, το Ελαφονήσι είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς του νομού Χανίων.

Πρόκειται για μια στενόμακρη χερσόνησο που «σπάει» στην αρχή της, δίνοντας την αίσθηση ξεχωριστού νησιού που απέχει γύρω στα 150 μ. από την απέναντι ακτή.

Η περιοχή έχει ενταχθεί στο δίκτυο Natura 2000 και το σκηνικό είναι τροπικό, με αβαθή γαλαζοπράσινα νερά και λευκή άμμο που παίρνει πορφυρές αποχρώσεις από τα χιλιάδες σπασμένα κοχύλια.

Μετέωρα, Καλαμπάκα

Οι πελώριοι σκουρόχρωμοι βράχοι των Μετεώρων αποτελούν ένα μοναδικό στον κόσμο θέαμα.

Τα περίφημα μοναστήρια, που είναι χτισμένα στις κορυφές κάποιων από τους βράχους, αποτελούν το δεύτερο πιο σημαντικό μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα μετά το Άγιο Όρος.

Από τα τριάντα που υπήρξαν ιστορικά, σήμερα λειτουργούν μόνο έξι, τα οποία, από το 1988, περιλαμβάνονται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.