Καλεσμένος στην εκπομπή των Θοδωρή Βαμβακάρη και Τάκη Γιαννούτσο βρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής (24/07) ο Μιχάλης Ρακιτζής, παραχωρώντας μία συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης.

Ο γνωστός μουσικός και τραγουδιστής, μίλησε μεταξύ άλλων για τις κορυφαίες συνεργασίες του, όπως ήταν αυτή με τον τραγουδιστή των Deep Purple, Ίαν Γκίλαν, ενώ αναφέρθηκε και στο πώς γυρίστηκαν τα πρώτα ελληνικά βιντεοκλίπ, σ’ ένα από τα οποία μάλιστα είχε κάνει την πρώτη της εμφάνιση η Ελένη Μενεγάκη.

Ο Μιχάλης Ρακιντζής ο οποίος μίλησε πρόσφατα και για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις αναφέρθηκε βέβαια και στην εμπειρία της Eurovision, απαντώντας στο ερώτημα εάν θα το ξαναέκανε.

Ο τραγουδιστής αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σε όσα είναι σημαντικά για τον ίδιον και όσα τον κάνουν ευτυχισμένο.

«Σήμερα για να χαρούμε πράγματα, πρέπει να είναι κάτι πολύ μεγάλο τελικά», υπογράμμισε και χρησιμοποίησε ως παράδειγμα προς μίμηση τον ήρωα κινουμένων σχεδίων Μπομπ Σφουγγαράκη.

«Μπομπ Σφουγγαράκη βλέπετε; Χαίρεται με κάτι πράγματα απίστευτα: Μπαίνει σε ένα χαρτόκουτο και με τη φαντασία του το κουτί γίνεται διαστημόπλοιο, αυτοκίνητο και είναι χαρούμενος – ξεχειλίζει με χαρά», εξήγησε.

«Δεν μπορούσες να γνωρίζεις ότι η Ελένη Μενεγάκη θα γίνει η παρουσιάστρια της Ελλάδας, ήταν η πρώτη της δουλειά!», δήλωσε αναφερόμενος στο βιντεοκλίπ του τραγουδιού «Προκαλείς» στο οποίο πρωταγωνίστησε η Ελένη Μενεγάκη.

Μιλώντας για τη συμμετοχή του στο μουσικό διαγωνισμό της Eurovision, ο Μιχάλης Ρακιντζής παραδέχθηκε ότι του αρέσει πολύ το τραγούδι SAGAPO ακόμη και σήμερα, παρόλο που βλέπει με διαφορετικό τρόπο τα πράγματα.

«Δεν πήγα στη Eurovision για να μου κάνει καλό ή κακό. Ήταν κόντρα! Δεν ήξερα ακριβώς σε τι περιβάλλον πηγαίνω. Είχα δει Eurovision, αλλά άλλο να δεις και άλλο να πας. Δεν μετανιώνω ποτέ για τίποτα! Είναι λίγο μυστήριο… Αν μου έλεγες να ξαναπάω, θα έλεγα ότι δεν είναι για εμένα» είπε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Ρακιντζής.

«Ο διαγωνισμός ήταν πολύ φρου-φρου, ήμασταν ξένα σώματα! Είναι λίγο απρόβλεπτα τα πράγματα με τη Eurovision, αλλά βγήκαν και οι Lordi. Το θέμα είναι όταν κάνεις κάτι, να το υποστηρίξεις, να το χαρείς. […] Το τραγούδι πολεμήθηκε πάρα πολύ με το που «έσκασε μύτη» εδώ, τα fan club στο εξωτερικό παρακολουθούν τι γίνεται στην Ελλάδα, δεν τους ξεφεύγει τίποτα, τα ξέρουν όλα χαρτί και καλαμάρι. Είχε διαμορφωθεί ένα κλιματάκι, το οποίο ήταν πολύ εχθρικό για εμάς και αυτοί ήταν εχθρικοί για εμάς», συμπλήρωσε σχετικά ο Μιχάλης Ρακιντζής.