Στο χωριό της στη Μάνη ταξίδεψε η Έρρικα Πρεζεράκου προκειμένου να παρευρεθεί στην κηδεία της πολυαγαπημένης της θείας, η οποία έφυγε από τη ζωή, βυθίζοντας την οικογένεια της στο πένθος.

Η Έρρικα Πρεζεράκου μάλιστα, προχώρησε σε μια ιδιαίτερα συγκινητική ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, μέσα από την οποία αναφέρθηκε στο ιδιαίτερο δέσιμο που είχε με τη θεία της αλλά και τα προβλήματα υγείας που εκείνη αντιμετώπιζε και καθόρισαν τη ζωή της.

«Χθες πήγα στην Μάνη. Στην κηδεία της δεύτερης αδελφής της Ανδριάνας (μητέρα) της Μαρίας, Φιλάνθης, Βούλας (θείες). Σύνολο έκανε 7 κόρες ο παππούς με την γιαγιά με πρόθεση να γεννηθεί το αγόρι… Στις 7 σταμάτησε… Γεννήθηκαν όλες τους δυνατές και σκληρές περισσότερο από πολεμιστές… άξιες να είναι τα «αγόρια» που ήθελε ο Βλαδίμηρος Κολοκοτρώνης και το γένος του. Εκτός από αυτή που έφυγε χθες.

Με θέματα υγείας από βρέφος κατάφερε και έζησε κοντά 70 χρονιά. Θυμάμαι σε ηλικία 8-10 χρονών να είμαστε οι δυο μας ξαπλωμένες στο χαλί στο σαλόνι και να παίζουμε και να παθαίνεις μια ανάσα δίπλα μου κρίση επιληψίας.

Να βγάζεις αφρούς και να προσπαθεί η μαμά μου να μην γυρίσει η γλώσσα σου. Θυμάμαι να κλαίω και να προσεύχομαι «μην πεθάνεις Θεούλη μου βοήθησε την μη πεθάνει» . Από εκείνη την μέρα ήσουν η αιτία να αφυπνιστεί ο θεραπευτής μέσα μου.

Έδωσα αυτό που λέω ένα παιδικό όρκο. Βέβαια, ο φόβος των 2-3 φόρων που ξανά συνέβη αυτή η κρίση που μελάνιαζες και ήμασταν μαζί με έβαλε σε μια απόσταση για να αντέξω… το τόσο κοντά με τον θάνατο και το άγνωστο της ασθένειας σου…

Μεγαλώνοντας συνειδητοποίησα ότι σε κάθε οικογενειακό σύστημα υπάρχει μια πρόκληση… ο καθένας την βιώνει διαφορετικά… Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος στο πως η κάθε ψυχή αποφασίζει να ζήσει ή πότε αποφασίζει να απελευθερωθεί… είμαστε εμείς οι γύρω που έχουμε τα πιο δυνατά μαθήματα να πάρουμε. Καλό ταξίδι Αγγελική… Θα είσαι πάντα ένα ιδιαίτερο συμβόλαιο μέσα στην ψυχή μας» έγραψε χαρακτηριστικά η Έρρικα Πρεζεράκου.

Δείτε παρακάτω την ανάρτηση που έκανε η Έρρικα Πρεζεράκου: