Το μωρό μπορεί να κλάψει για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Μερικές φορές είναι εύκολο να το ηρεμήσετε, αφού μπορείτε να το βοηθήσετε να σταματήσει το κλάμα αλλάζοντάς του πάνα, ταΐζοντάς το και κρατώντας το στην ζεστή αγκαλιά σας. Από την άλλη, υπάρχουν φορές που μπορεί να αποτελέσει πραγματική πρόκληση, αφού ότι και να κάνετε φαίνεται ότι δε μπορεί να το ηρεμήσει. Αφού αποκλείσετε τους πιο συνηθισμένους παράγοντες, που μπορεί να ευθύνονται για το κλάμα του μωρού όπως η πείνα ή μια λερωμένη πάνα, μπορείτε να δοκιμάσετε τις ακόλουθες στρατηγικές για να το καθησυχάσετε.

1. Κάντε του μασάζ

Το μασάζ αποτελεί την ιδανική επιλογή για να χαλαρώσει το μωρό σας, ειδικά αν έχετε προσπαθήσει με τις κλασικές μεθόδους και δεν τα έχετε καταφέρει. Προσπαθήστε να είστε ήπιοι στις κινήσεις σας αλλά και ταυτόχρονα να μην το γαργαλήσετε καθώς το χαϊδεύετε. Κρατήστε το μωράκι σας αγκαλιά και χαϊδέψτε το απαλά στην κοιλιά και στην πλατούλα του μέχρι να ηρεμήσει. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να κάνετε ένα ελαφρύ μασάζ στα πέλματα των ποδιών του και τα δαχτυλάκια του.

2. Διασκεδάστε το

Ακόμα και τα μικρά μωρά μπορούν να βαρεθούν και τότε μπορεί να γίνουν πραγματικά ιδιότροπα. Για να διασκεδάσετε το μικρό σας δοκιμάστε να του μιλήσετε για την ημέρα σας ή όλα όσα θα κάνετε μέσα στην ημέρα και κάντε διάφορους θορύβους αλλά και ζωντανές εκφράσεις που θα του τραβήξουν το ενδιαφέρον. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να καθίσετε στο πάτωμα μαζί του και να παίξετε με τα παιχνίδια του προκειμένου να χαλαρώσει.

3. Κάντε ένα μπανάκι

Εάν το μωράκι σας λατρεύει το μπάνιο, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε να το ενσωματώσετε στην καθημερινή σας ρουτίνα προκειμένου να χαλαρώσει και να ηρεμήσει. Γεμίστε την μπανιέρα του με ζεστό νερό και αφήστε το να χαλαρώσει όσο το πλένετε. Το μπάνιο του θα το προετοιμάσει για να γίνει ευκολότερη η μετάβαση και για τον βραδινό του ύπνο.