Ο χρόνος με την οικογένειά μας είναι ιδιαίτερα σημαντικός, καθώς μας δίνεται η ευκαιρία να δούμε τα πιο αγαπημένα μας πρόσωπα, να επικοινωνήσουμε και να ενισχύσουμε την σύνδεσή μας μαζί τους. Επειδή τα παιδιά φαίνεται να μεγαλώνουν ταχύτατα, δίχως να προλαβαίνουμε να το συνειδητοποιήσουμε, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να εκμεταλλευτούμε τον χρόνο που έχουμε μαζί τους, ακόμα και τις πιο μικρές ευκαιρίες όπως είναι η ώρα λίγο πριν κοιμηθούν. Ορισμένες δραστηριότητες που μπορείτε να οργανώσετε για να τις απολαύσετε μαζί με την οικογένειά σας, δημιουργώντας αναμνήσεις που θα κρατήσουν στον χρόνο, περιλαμβάνουν:

*Βραδιά καραόκε

Μία από τις πιο διασκεδαστικές βραδιές για μικρούς και μεγάλους θα είναι η βραδιά καραόκε, που μπορεί να συμμετέχει κάθε μέλος της οικογένειας ξεχωριστά ή και να δημιουργήσετε ομάδες. Γράψτε σε έναν πίνακα τα ονόματα ή.. τα ψευδώνυμά σας και επιλέξτε το τραγούδι που σας αρέσει περισσότερο. Η μαμά και ο μπαμπάς μπορεί να είναι η κριτική επιτροπή, η οποία μπορεί στο τέλος κάθε γύρου να αλλάζει.

*Movie night

Εάν η βραδιά καραόκε δεν είναι του στυλ σας, τότε σίγουρα μπορείτε να δοκιμάσετε την βραδιά ταινίας. Αφήστε τους μικρούς σινεφίλ φίλους σας να επιλέξουν την αγαπημένη τους ταινία και έπειτα καθίστε αναπαυτικά στο σαλόνι σας με ποπ κορν για να την απολαύσετε. Για την αποφυγή διενέξεων μπορείτε να ορίσετε μια σειρά, όπου κάθε μέλος θα επιλέγει μια ταινία που θα αρέσει σε όλους ή μπορείτε να ορίσετε μια λίστα από ταινίες και να επιλέξετε τυχαία.

*Μην ξεχνάτε τα επιτραπέζια

Τα επιτραπέζια αποτελούν πάντα μια καλή επιλογή, καθώς φτάνουν την διασκέδαση της οικογένειας στα ύψη ενώ ανάλογα με την επιλογή σας, μπορείτε να αυξήσετε και τις γνώσεις των παιδιών. Απομακρύνετε τους καναπέδες για να κάνετε χώρο στο σαλόνι σας, βάλτε μεγάλες μαξιλάρες, καθίστε και βάλτε στο κέντρο το επιτραπέζιο παιχνίδι.