Η κηπουρική μπορεί να είναι μια από τις πιο ευχάριστες οικογενειακές δραστηριότητες καθώς μπορεί να συμμετάσχει κάθε μέλος, κάνοντας κάτι διαφορετικό. Το να βρίσκεστε σε εξωτερικούς χώρους, όπως ο κήπος ή ακόμα και η βεράντα, απολαμβάνοντας τον αέρα και το φυσικό φως του ήλιου έχει πολλά οφέλη όχι μόνο για τους ενήλικες αλλά και για τα νήπια, όπως και τα παιδιά κάθε ηλικίας. Αποτελεί μια υπέροχη απογευματινή δραστηριότητα που μπορείτε να κάνετε μαζί ως οικογένεια και να την εντάξετε και στην ρουτίνα των νηπίων. Μερικοί λόγοι που θα σας.. πείσουν να δοκιμάσετε το gardening, περιλαμβάνουν:

*Διασκεδαστική εμπειρία

Η κηπουρική είναι μια διασκεδαστική εμπειρία για τα παιδιά. Αποτελεί έναν διασκεδαστικό τρόπο που θα ενθαρρύνει το παιδί να «ξεκολλήσει» από τον καναπέ και την οθόνη, αφήνοντας το μυαλό και το σώμα να χαλαρώσει, ακολουθώντας τους αργούς ρυθμούς της φύσης.  Τους επιτρέπει να κινούνται και να τεντώνουν τους μυς τους, να ασκούν τα χεράκια τους και τα δάχτυλά τους καθώς σκάβουν το χώμα και ποτίζουν τα φυτά.

*Κινητικές δεξιότητες και συντονισμός

Οι εργασίες κηπουρικής, όπως το σκάψιμο εδάφους, το πότισμα φυτών και η μεταφορά φυτών από γλάστρες στο έδαφος ή σε άλλη γλάστρα συμβάλλουν στην ανάπτυξη των κινητικών δεξιοτήτων ενός μικρού παιδιού και του επιτρέπουν να εξασκήσει τις κινήσεις χεριών και δαχτύλων. Μαζεύοντας εργαλεία και πιάνοντας προσεκτικά μικροσκοπικά αντικείμενα όπως σπόρους ή λουλούδια εξασκούν τους μυς στα χέρια τους, που τελικά θα χρησιμοποιήσουν για άλλες εργασίες ή δραστηριότητες.

*Ευθύνη και συνέπεια

Η κηπουρική διδάσκει επίσης άλλα σημαντικά μαθήματα ζωής, όπως την αίσθηση ευθύνης, καθώς φροντίζουν ένα ζωντανό φυτό και υπομονή καθώς παρακολουθούν τα φυτά να μεγαλώνουν καθημερινά και να αλλάζουν. Μέσω του gardening τους δίνετε κάτι για το οποίο θα πρέπει να είναι υπεύθυνα κι έτσι αναθέτοντάς τους καθήκοντα, ακόμα και αυτά που σχετίζονται με την κηπουρική, βελτιώνει την αυτοεκτίμησή τους. Θα τα κάνει να αισθανθούν ότι αυτό που κάνουν επηρεάζει τα φυτά τους και επειδή τα φυτά εξαρτώνται από εκείνα θα πρέπει να θυμούνται να βγαίνουν έξω και να τα ποτίζουν ή να τα παρακολουθούν τακτικά. Βλέποντας τα φυτά τους να μεγαλώνουν, εξοικειώνονται με την έννοια της υπομονής και την αξία της σκληρής δουλειάς.