Πολλοί είναι οι γονείς που θα ανησυχήσουν εάν καλωσορίζοντας το παιδί τους από το σχολείο, διαπιστώσουν ότι δεν έχει φάει το φαγητό του. Εκτός από το γεγονός ότι είναι σπατάλη, τόσο του φαγητού όσο και του χρόνου που ξοδέψατε για να τα φτιάξετε, υπάρχει και η ανησυχία ότι το παιδί δεν τρώει αρκετά αν δεν βρίσκεται σπίτι. Για να ξεπεράσετε εύκολα και γρήγορα αυτήν την κατά τα άλλα φυσιολογική φάση, μπορείτε να δοκιμάσετε να:

1. Εστιάστε στο πρωινό του

Το πρωινό αποτελεί το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας κι όχι αδίκως, αφού μας τροφοδοτεί με την απαραίτητη ενέργεια για να ξεκινήσουμε την ημέρα μας σωστά και δυναμικά. Μιας λοιπόν και το παιδί ακόμα βρίσκεται μαζί σας στο σπίτι, δοκιμάστε να του φτιάξετε ένα καλό πρωινό που να περιλαμβάνει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, που δεν πρέπει να λείπουν από την καθημερινή του διατροφή.

2. Παραμείνετε υπομονετικοί

Εάν το παιδί βρίσκεται στην νηπιακή ηλικία και μόλις έχει ξεκινήσει το νηπιαγωγείο ή αν είναι λίγο μεγαλύτερο και βρίσκεται στην πρώτη τάξη του δημοτικού, μπορεί να χρειαστεί λίγο χρόνο για να συνηθίσει τα νέα δεδομένα. Έτσι θα ήταν καλύτερο και για το παιδί αλλά και για την σχέση σας με το παιδί να παραμείνετε υπομονετικοί, δίχως να το πιέζετε. Δώστε του λίγο χρόνο και σίγουρα θα ξεκινήσει να τρώει και στο σχολείο.

3. Υπενθυμίστε του γιατί

Μία ακόμη σημαντική παράμετρος, που θα ήταν καλό να μην αγνοείτε είναι να υπενθυμίζετε στο παιδί γιατί είναι σημαντικό να τρώμε, τι πρέπει να τρώμε, σε ποια ποσότητα και πότε, όπως και γιατί δεν πρέπει να παραλείπει γεύματα. Εξηγήστε λοιπόν στο παιδί, χρησιμοποιώντας κατάλληλο λεξιλόγιο και έννοιες ότι το μεσημεριανό του δίνει την απαραίτητη ενέργεια για να διατηρήσει την συγκέντρωσή του αλλά και να βελτιώσει την φυσική του απόδοση στα αθλήματα ή άλλες εξωσχολικές δραστηριότητες.