Κάθε χρώμα στο ουράνιο τόξο είναι εκπληκτικό και εξυπηρετεί ένα ξεχωριστό σκοπό. Τα χρώματα επηρεάζουν την διάθεσή μας, δίχως πολλές φορές να το συνειδητοποιούμε, αφού συνήθως μεταφράζουμε όσα βλέπουμε σε διαθέσεις. Το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά, για αυτό και είναι σημαντικό να προσέξετε κατά την επιλογή του χρώματος που θα βάψετε τους τοίχους του δωματίου του, όχι μόνο όταν εκείνο είναι βρέφος αλλά και μεγαλώνοντας όταν θα κάνει την μετάβασή του στο παιδικό. Στην περίπτωση των παιδιών, τα χρώματα φαίνεται πως επηρεάζουν την στάση, την συμπεριφορά ακόμα και τα ενδιαφέροντά τους. Οπότε πιο χρώμα είναι το καταλληλότερο;

*Κόκκινο

Το κόκκινο είναι διάσημο για τον συμβολισμό του πάθους, της ενεργητικότητας και του ενθουσιασμού. Ενώ είναι μια εξαιρετική επιλογή χρώματος για τον χώρο παιχνιδιού, το υπερβολικό κόκκινο χρώμα μπορεί να προκαλέσει συναισθήματα επιθετικότητας, ακόμα και οργή. Όλη αυτή η ενέργεια και ο ενθουσιασμός που «πηγάζει» από το κόκκινο, μπορεί να σας δυσκολέψει να δημιουργήσετε ένα ήρεμο περιβάλλον, δυσκολεύοντας και την διαδικασία χαλάρωσης του παιδιού.

*Πορτοκαλί

Το πορτοκαλί είναι το χρώμα της περιέργειας, της απόλαυσης και της ενέργειας. Ζωντανεύει τα δωμάτια και κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν αναζωογονημένοι και ξεκούραστοι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το πορτοκαλί μεταδίδει την ενέργεια της εξωστρέφειας και της ανεξαρτησίας.

*Κίτρινο

Τα κίτρινα τριαντάφυλλα θεωρούνται το λουλούδι της φιλίας – αυτό πιθανώς επειδή το κίτρινο προκαλεί τόσο έντονα συναισθήματα ευτυχίας. Το ήπιο και ανοιχτό κίτρινο μπορεί να βοηθήσει τόσο εσάς και φυσικά το παιδί να συγκεντρωθεί καλύτερα ή ακόμα και να βελτιώσετε την μνήμη σας. Είναι σημαντικό να παραμείνετε σε ήπιους τόνους του κίτρινου και να αποφύγετε την έντονη απόχρωση, διότι μπορεί να προκαλέσει επιθετικότητα.

*Πράσινο

Το πράσινο αποτελεί για πολλούς ένα παγκοσμίως καταπραϋντικό χρώμα. Σε όλες τις αποχρώσεις, τους τόνους και τους συνδυασμούς το πράσινο είναι ήρεμο και σηματοδοτεί την αναζωογόνηση, την ανάπτυξη και την ευημερία.

*Μπλε

Τα μπλε δωμάτια κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται ήρεμοι. Μάλιστα το μπλε είναι τόσο «ισχυρό» που μπορεί να μειώσει ακόμα και την καρδιακή πίεση ή τους καρδιακούς παλμούς. Αυτό το πλούσιο χρώμα δεν απευθύνεται αποκλειστικά στα αγόρια, για αυτό μην διστάσετε να το επιλέξετε για την μικρή σας πριγκίπισσα ή αν σας το ζητήσει μεγαλώνοντας.

*Μωβ

Παραδοσιακά το μωβ αποτελεί ένα βασιλικό χρώμα και μια εξαιρετική επιλογή για την διακόσμηση του παιδικού δωματίου. Το ανοιχτό μωβ, όπως το λιλά, ενθαρρύνει τη συμπόνια και την ευαισθησία, αποτελώντας μία από τις πιο ιδανικές επιλογές για τα μικρότερα παιδιά.