Τσιόδρας: Τα λάθη που πρέπει να αποφύγουμε για να «φρενάρουμε» τον κοροναϊό

Για τα μικρά, αλλά σημαντικά πράγματα τα οποία κάνουμε στην καθημερινότητά μας και συγκεκριμένα στην άθληση μας ή όταν βγαίνουμε σε κάποιο μαγαζί αλλά τα οποία μπορεί να οδηγήσουν στην επέκταση του κοροναϊού μίλησε χτες ο Σωτήρης Τσιόδρας στην καθιερωμένη ενημέρωση Τύπου.
28 Οκτωβρίου 2020 | 13:15

Για τα μικρά, αλλά σημαντικά πράγματα τα οποία κάνουμε στην καθημερινότητά μας και συγκεκριμένα στην άθληση μας ή όταν βγαίνουμε σε κάποιο μαγαζί αλλά τα οποία μπορεί να οδηγήσουν στην επέκταση του κοροναϊού μίλησε χτες ο Σωτήρης Τσιόδρας στην καθιερωμένη ενημέρωση Τύπου.

Ο καθηγητής ανέφερε πως αυτά τα μικρά πράγματα συζητούνται στην επιτροπή, καθώς η εστίαση αλλά και ο αθλητισμός αποτελούν δύο σημαντικές εστίες μετάδοσης σε περίπτωση που κάποιος έχει τον ιό.

Ο κ. Τσιόδρας εξήγησε μάλιστα πώς εξαιτίας της μουσικής αν κάποιος έχει τον ιό μπορεί να τον μεταδώσει πιο εύκολα.

«Υπάρχουν περιστάσεις στις οποίες κανείς αναγκάζεται να μιλήσει φωναχτά. Μπορείτε να καταλάβετε ποιες είναι αυτές οι περιστάσεις, που είναι πολύ κοντά ο ένας στον άλλον, μιλάει δίπλα του, χαλάει κατά κάποιο τρόπο αυτή την απόσταση που λέμε. Χαλάει αυτό τον κανόνα των συναθροίσεων. Όταν είναι πάρα πολύ έντονη η μουσική κάπου.

Θα προτιμούσα αυτή τη στιγμή τα μαγαζιά να έχουν χαμηλά τη μουσική, ώστε να μιλάς και να ακούγεσαι. Αν φωνάζεις, εκπέμπεις περισσότερα αεροσταγονίδια και αυξάνει η πιθανότητα να κολλήσεις το διπλανό σου.

Είναι στρατηγικές απλές, δεν είναι κάτι πολύπλοκο, δεν είναι καμιά φιλοσοφία. Και μετά να δεις πως θα πάει η περιοχή. Ο αερισμός των χώρων είναι πολύ σημαντικός. Οι αποστάσεις στα τραπέζια στην εστίαση είναι πολύ σημαντικά».

Όσον αφορά την άθληση, ο καθηγητής τόνισε πως το πιο σημαντικό είναι να αποφύγει να αθληθεί κάποιος που έχει έστω και λίγα συμπτώματα.

«Στην άθληση. Βλέπουμε περιστατικά που έχουν σχέση και μετάδοση με αθλητικά γεγονότα, τα contact sports, τα σπορ που απαιτούν επαφή. Εκεί χρειάζεται περισσότερη προσοχή. Εκεί χρειάζεται ο ολιγοσυμπτωματικός όπως τον λέω εγώ, αυτός που έχει λίγα συμπτώματα να μην πάει στην προπόνηση, να μην πάει στον αγώνα. Να προσέξει.

Να δούμε μήπως χρειαστεί και αυτά σε κάποια φάση ενδεχομένως χειρότερη να περιοριστούν ή να περιοριστούν πιο γρήγορα. Τέτοιου είδους πραγματάκια, τα οποία μπορεί να βοηθήσουν σε κοινωνικό επίπεδο γενικότερα την αποφυγή της διασποράς και της μεγάλης μετά επέκτασης της νόσου», είπε χαρακτηριστικά ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Πρόσφατα Άρθρα
Καιρός: Καλοκαιρινό το σκηνικό τις επόμενες μέρες 4 Μαΐου 2026, 14:11
Τι καιρό θα έχει την Πρωτομαγιά; 30 Απριλίου 2026, 14:52
Θρήνος στην Ηλεία για τον 13χρονο που σκοτώθηκε με πατίνι 30 Απριλίου 2026, 08:38
Μαγνησία: Αυτοπυρπολήθηκε επειδή δεν άντεχε τον χαμό της κόρης της – Την εντόπισε ο γιος της 29 Απριλίου 2026, 11:13
Πειραματικά σχολεία: Σήμερα η κλήρωση – Πότε ξεκινούν οι εξετάσεις στα Πρότυπα 24 Απριλίου 2026, 12:37
Τραγωδία στην Κρήτη: Νεκρή βρέθηκε η 43χρονη με τραύμα από πυροβολισμό 22 Απριλίου 2026, 18:21
«Νταντάδες της γειτονιάς»: Τη Δευτέρα ανοίγουν οι αιτήσεις – Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν 22 Απριλίου 2026, 17:12
Ηράκλειο: Αγωνία για την εξαφάνιση 43χρονης μητέρας 21 Απριλίου 2026, 12:04
Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες για την 13χρονη που έπεσε από μπαλκόνι σχολείου στο Χαϊδάρι 21 Απριλίου 2026, 08:26
Χαϊδάρι: 13χρονη έπεσε από μπαλκόνι σχολείου 20 Απριλίου 2026, 15:57
Δημογραφικό: Πόσοι θα είναι οι Έλληνες το 2100; Οι ανασταλτικοί παράγοντες για την απόκτηση παιδιών 20 Απριλίου 2026, 08:45
Λιοσίων: Με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις η 16χρονη που παρασύρθηκε – Ξεσπά η μητέρα της 20 Απριλίου 2026, 08:33
EΕ: «Κολλημένοι» με τα social media οι έφηβοι; 19 Απριλίου 2026, 14:18
Από το Ψυχικό η 17χρονη που βρέθηκε νεκρή στη Διώρυγα – Την αναζητούσαν οι γονείς της 17 Απριλίου 2026, 18:45
Κενά στις εφαρμογές επαλήθευσης ηλικίας – «Χάκαραν» μέσα σε δύο λεπτά την πλατφόρμα της ΕΕ 17 Απριλίου 2026, 18:38
imommy.gr © 2026 - All Rights Reserved
Exit mobile version