Είναι πλέον η πρώτη κίνηση των πολιτών πριν μπουν στο σούπερ μαρκετ… Καθαρίζουν σχολαστικά τα χερούλια από το καρότσι.

«Σαφώς και ανησυχώ. Θα πρέπει να ανησυχούν κάθε άνθρωπο λογικά σκεπτόμενο».

«Απαραίτητα τη μάσκα και όταν δω κάποιον χωρίς μάσκα του λέω γιατί δεν φοράς; Εγώ βάζω παντού τη μάσκα και ας με κοιτάνε και γελάνε».

Καθημερινά στο ταξί του Χριστόφορου Σελιγιαρδάκη μπαίνουν δεκάδες πολίτες. Η απολύμανση και ο σχολαστικός καθαρισμός του αυτοκίνητου είναι “τα όπλα” λέει στην κάμερα MEGA απέναντι στον φονικό ιό. «Φοβάμαι, προσπαθώ να προσέχω όσο μπορώ. Θα μας κλείσουν κιόλας».

Και για τον Χρήστο Παππά, οδηγό λεωφορείου η απολύμανση και η σχολαστική τήρηση των μέτρων υγιεινής είναι μονόδρομος. «Φοβάμαι και εγώ και για την οικογένεια μου φοβάμαι πιο πολύ. Προφυλάξεις αυτά που παίρνουμε εμείς» αναφέρει.

Τρομάζουν οι προβλέψεις

Η Αττική καθημερινά καταγραφεί νέα αρνητικά ρεκόρ τη διασπορά του ιού να εξαπλώνεται ανεξέλεγκτα σε κάθε περιοχή.

Από το κέντρο της Αθήνας έως τα βορειά προάστια και από τη Γλυφάδα έως το Περιστέρι. Τα ενεργά κρούσματα σύμφωνα με τις προβλέψεις των επιστημόνων ξεπερνούν πλέον τις 20.000.

Ο αριθμός των κρουσμάτων που αυξάνεται και ο χειμώνας που έρχεται τρομάζουν τους πολίτες.

Ωστόσο όπως λένε το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να τηρούν τα μέτρα και φοράνε μάσκα παντού.

Ο αυξανόμενος αριθμός των κρουσμάτων αλλά και ένα ενδεχόμενο lockdown τρομάζουν την Έφη Αθανασοπούλου, ιδιοκτήτρια καταστήματος στην Ηλιούπολη.

«Έχω πάθει σοκ με τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων. Πιστεύω ότι θα χαθεί πολύς κόσμος και θα γίνει πολύ σύντομα το lockdown» τονίζει στο MEGA, συμπληρώνοντας «με φοβίζει επειδή τα κρούσματα ανεβαίνουν μέρα με τη μέρα. Χρειάζεται παραπάνω προστασία».