Ισχυρός μετασεισμός 4,8 Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγο στη Σάμο.

Ο μεγάλος σεισμός που ταρακούνησε όλη τη χώρα αλλά και τα παράλια της Τουρκίας έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα και καταστροφές, ενώ έχει στοιχίσει τη ζωή σε τέσσερα άτομα στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, καθηγητή Γεωλογίας Ευθύμιο Λέκκα ο σεισμός των 6, 7 Ρίχτερ ήταν ο κύριος αλλά υπάρχει περίπτωση να σημειωθούν αρκετοί μετασεισμοί που θα φτάσουν μέχρι και τα 6 Ρίχτερ.

Για πλούσια και ισχυρή μετασεισμική δραστηριότητα τις επόμενες εβδομάδες έκανε λόγο και ο καθηγητής σεισμολογίας Ακης Τσελέντης, τονίζοντας ότι ο σεισμός των 6,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι στη Σάμο, είναι ο κύριος σεισμός.

Όπως είπε ο κ. Τσελέντης ο σεισμός προήλθε από γνωστό ρήγμα και είχε μικρό εστιακό βάθος.

Ο κ. Τσελέντης προειδοποίησε ότι αναμένουν αρκετούς ισχυρούς μετασεισμούς, εφιστώντας την προσοχή των πολιτών. Ζήτησε μάλιστα από τους κατοίκους να απομακρυνθούν από τα παλιά κτίρια προκειμένου να μην υπάρξει τραυματισμοί ή εγκλωβισμοί ατόμων σε έναν νέο μετασεισμό.

Ο καθηγητής επεσήμανε ότι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έχει φοβερές είναι οι καταστροφές από τον σεισμό στη Σμύρνη.