Lockdown: Τι συμβουλεύουν οι κτηνίατροι για την προστασία των κατοικίδιων ζώων

Όταν υπάρχει κρούσμα σε μία οικογένεια θα πρέπει το ζώο ή να το δώσει ο ιδιοκτήτης σε κρατική δομή ή σε κάποια άλλη οικογένεια να το φιλοξενήσει ή να επικοινωνήσει με τον κτηνίατρο του για να βρεθεί μία λύση
9 Νοεμβρίου 2020 | 18:06

Συμβουλές για την προστασία των κατοικίδιων ζώων, τους σκύλους και τις γάτες, από τον κορονοϊό αλλά και τι πρέπει να προσέξουν οι ιδιοκτήτες τους κατά τη διάρκεια της βόλτας την περίοδο του lockdown, δίνει η πρόεδρος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου και αντιπρόεδρος της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ιδιωτών Κτηνιάτρων, Αθηνά Τραχήλη.

Η κ. Τραχήλη, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM», υπογράμμισε πως όταν «βγάζουμε τον σκύλο μας βόλτα δεν αφήνουμε αυτή την περίοδο ξένους ανθρώπους να τον χαϊδέψουν, καθώς μπορεί κάποιος να μεταφέρει τον ιό. Δεν πρέπει να το επιτρέπουμε, αν και οι σκύλοι και οι γάτες δεν νοσούν».

Ανέφερε, επίσης, πως όταν υπάρχει κρούσμα σε μία οικογένεια «θα πρέπει το ζώο ή να το δώσει ο ιδιοκτήτης σε κρατική δομή ή σε κάποια άλλη οικογένεια να το φιλοξενήσει ή να επικοινωνήσει με τον κτηνίατρο του για να βρεθεί μία λύση».

Παράλληλα, συνέστησε προσοχή στον καθαρισμό και το πλύσιμο των κάτω άκρων του κατοικίδιου, μετά τη βόλτα, με «τα κατάλληλα αντισηπτικά και όχι με χλωρίνη!».

Γάτες με… λουράκι

 

Πάντως, κατά τη διάρκεια της καραντίνας, βόλτες δεν πηγαίνουν μόνο οι ιδιοκτήτες σκύλων, όπως είπε η κ. Τραχήλη: «Στην πρώτη καραντίνα παρατηρήθηκαν και γάτες με λουράκι. Όταν ακούγαμε για lockdown, αρκετοί ιδιοκτήτες γάτας μας ρώτησαν για να μάθουν εάν υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος, σαμαράκι ή κολάρο, για να μπορούν να βγάζουν τη γατούλα τους βόλτα».

Συνέστησε, τέλος, στους ιδιοκτήτες ζώων να προσέρχονται στα κτηνιατρεία της χώρας, που παραμένουν ανοιχτά αυτό το διάστημα, μόνο για τις απολύτως απαραίτητες εξετάσεις, ενώ λόγω των αυστηρών μέτρων θα πρέπει να συνοδεύονται από ένα άτομο και όχι από όλη την οικογένεια, όπως συνέβαινε στο παρελθόν.

Πρόσφατα Άρθρα
Από το Ψυχικό η 17χρονη που βρέθηκε νεκρή στη Διώρυγα – Την αναζητούσαν οι γονείς της 17 Απριλίου 2026, 18:45
Κενά στις εφαρμογές επαλήθευσης ηλικίας – «Χάκαραν» μέσα σε δύο λεπτά την πλατφόρμα της ΕΕ 17 Απριλίου 2026, 18:38
Καιρός: Έρχεται νέο κύμα αφρικανικής σκόνης με βροχές και τοπικές καταιγίδες 17 Απριλίου 2026, 08:51
«Νταντάδες της γειτονιάς»: Αντίστροφη μέτρηση για τις αιτήσεις 16 Απριλίου 2026, 17:32
ΕΕ: Έτοιμο το νέο app επαλήθευσης ηλικίας στα social media 15 Απριλίου 2026, 19:19
Γλυφάδα: Άγνωστοι βανδάλισαν σχολείο και έκλεψαν 8.000€ 15 Απριλίου 2026, 08:33
Απαγόρευση social media σε ανηλίκους: Η «φωνή» αντίθεσης απέναντι στις καθολικές απαγορεύσεις 15 Απριλίου 2026, 08:30
Καιρός: Βροχές και αφρικανική σκόνη σήμερα, Τρίτη 14 Απριλίου 2026, 07:53
Πανελλαδικές: Πότε κλείνουν τα σχολεία και πότε ξεκινούν οι εξετάσεις 13 Απριλίου 2026, 11:23
Καιρός: Πού θα βρέξει το μεσημέρι του Πάσχα 12 Απριλίου 2026, 10:14
Μηνιγγίτιδα: Αποσωληνώθηκε ο 19χρονος φοιτητής που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ 10 Απριλίου 2026, 13:38
«Ban» για τους κάτω των 15: Πώς θα εφαρμοστεί ο «κόφτης» των social media 10 Απριλίου 2026, 09:26
Γιατί περνάμε κάτω από τον Επιτάφιο τη Μεγάλη Παρασκευή; 10 Απριλίου 2026, 09:18
Άστατος ο καιρός τη Μεγάλη Παρασκευή: Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας 10 Απριλίου 2026, 08:33
Social Media: Πώς θα εφαρμοστεί η απαγόρευση χρήσης σε παιδιά 9 Απριλίου 2026, 13:00
imommy.gr © 2026 - All Rights Reserved
Exit mobile version